Czy mogę w formularzu w oknie popup umożliwić wczytanie pliku z dysku i przesłać go jednocześnie z innymi danymi (inne pola tekstowe) formularza ajaxem?
Używam Kendo, ale pytanie chyba bardziej generalne i dotyczy ajax.
źle się wyraziłem. Wybieram edycję wiersza tabeli, wyskakuje popup z formularzem w którym ma być m.in możliwość załadowania pliku z dysku i edycja danych tekstowych. Czy można to zrobić tak by załadować plik i razem z resztą formularza przesłać na serwer?
aras785
7.03.2018, 21:46:44
Cytat(porzeczki @ 7.03.2018, 21:45:10 )
źle się wyraziłem. Wybieram edycję wiersza tabeli, wyskakuje popup z formularzem w którym ma być m.in możliwość załadowania pliku z dysku i edycja danych tekstowych. Czy można to zrobić tak by załadować plik i razem z resztą formularza przesłać na serwer?
a czym to się różni od zwykłego formularza? niczym
porzeczki
7.03.2018, 21:53:39
no dobrze, formularz z załadowanym plikiem i inne dane formularza. Można to przesłać w całości na serwer?
aras785
7.03.2018, 22:01:37
Cytat(porzeczki @ 7.03.2018, 21:53:39 )
no dobrze, formularz z załadowanym plikiem i inne dane formularza. Można to przesłać w całości na serwer?
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi... Przecież zawsze cały formularz jest przesyłany w całości.
czekaj bo ja już chyba sam nie wiem o co mi chodzi. Jestem zielony w JS i nagromadzenie rozwiązań popup+formularz+ajax+upload zagotowało mi mózg. Ale dziękuję, bo to też duża pomoc wyjaśnić, że problem nie istnieje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.