Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Początki z WebApi Allegro.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gruchol
Cześć,
Po długiej przerwie postanowiłem w końcu wrócić do programowania i postawiłem sobie cel aby ogarnąć webapi allegro.
Jednak to co się dzisiaj wydarzyło bardzo mnie zniechęciło.

Na początku funkcją doGetMySoldItems pobieram wszystkie sprzedane przedmioty. Następnie poprzez doGetTransactionsIDs pobieram listę transakcji do tych aukcji które pobrałem wcześniej. I tutaj generalnie sobie z wszystkim radzę jednak schody zaczynają się gdy kupujący wybierze Płatność przy odbiorze lub Odbiór Osobisty ponieważ wtedy tego zamówienia nie ma w doGetTransactionsIDs i jest pomijane. Wyświetlają się tylko te które zostały opłacone poprzez PayU.
Siedzę nad tym od rana i wymyśliłem jeszcze aby zrobić to poprzez doGetSiteJournalDeals jednak wtedy gdy próbuję cokolwiek zrobić z tymi danymi czekam w nieskończoność na załadowanie strony.

Na początku napisałem coś takiego:
  1. $count = 100;
  2. $id = 0;
  3.  
  4. while($count == 100)
  5. {
  6. $deals = $client->doGetSiteJournalDeals($nr_sesji, $id);
  7.  
  8. foreach($deals as $d)
  9. {
  10. $data = $d->{'deal-event-time'};
  11. $id = $d->{'deal-event-id'};
  12. $itemId = $d->{'deal-item-id'};
  13.  
  14. $itemInfo = $client->doGetItemsInfo($nr_sesji, array($itemId));
  15. $itemInfo["array-item-list-info"][0]->{'item-info'}->{'it-name'}."<br>".date('Y-m-d h:i:s', $data)."<br>";
  16. }
  17.  
  18. $count = count($deals);
  19. }
  20.  
  21.  

i tu już się dzieje tragedia. Dane wyświetlają się po 2-3 minutach albo strona kręci się w nieskończoność.
Na swoim allegro mam może z 5 sprzedanych więc nie wyobrażam sobie jak to ma działać jak będzie tego więcej.
Jest tutaj ktoś kto ogarnia to webapi i może dać mi wskazówkę jak w ogóle zacząć wyświetlanie zamówień?
Pozdrawiam.
ohm
Odpuść sobie allegro jeśli go bardzo nie potrzebujesz, taka rada po walkach z allegro wink.gif
Gruchol
Chciałbym zrobić na razie tylko to wyświetlanie zamówień. Z resztą powinienem sobie poradzić. Nie lubię poddawać się bez walki wink.gif

Bardzo mi na tym zależy. Jeżeli jest mi ktoś w stanie z tym pomóc to mogę mu zrobić przelew na przysłowiowe pół litra.
Chodzi mi tylko i wyłącznie o wyświetlanie zamówień. Coś w tym stylu jak napisałem w poście ale aby to działało.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.