Witam
Potrzebuję pewnej pomocy w napisaniu raczej krótkiego skryptu w PHP używając klasy ts3admin class. Jest to klasa służąca np. do zmiany opisu kanału na TS3 łącząc się z nim za pomocą klucza administratora przez serwer, na którym jest skrypt.
Mój problem polega na tym, że praktycznie nic nie wiem jak działa php. (małe podstawy i "podobność" do języka C++)
Może opiszę najpierw moją ideę:

- Posiadamy stronę WWW.
- Na tej stronie powinien znajdować się skrypt, który łączy się z serwerem.
- Kod, w którym potrzebuję pomocy (a wręcz napisania go) musi sprawdzać, czy wysyłany opis kanału przez Panel Lidera na naszej stronie zawiera w sobie IP-Loggera w formie URL] link [URL, [URL =iplogger ] link-przykrywka [ URL bądź [ IMG ] iplogger [IMG
Jeżeli zawiera takie frazy, powinien tak zmodyfikować go, by każde kliknięcie przekierowywało na naszą stronę np. mojts3.pl/ostrzezenie/adres_strony_iploggera (bądź innego serwisu) Trik polega na tym, że na tej stronie będzie pewnego rodzaju przycisk, a po naciśnięciu go, przekierowywać nas będzie na stronę podaną po członie /ostrzezenie/strona.com - w tym przypadku przeniesie nas na adres strona.com. IP logger nie będzie działał, ze względu na to, że nie kliknie samodzielnie przycisku przekierowywania.
- Kod powinien być dodany do już istniejącego kodu, który odpowiada za ten panel lidera. Będzie on udostępniony pod nawiązaniu kontaktu smile.gif (GG, Skype lub inne komunikatory tekstowe)

Oczywiście nie spodziewam się tłumu wolontariuszy niosących chęć pomocy zagubionym ludziom w internecie smile.gif
Jeśli ktoś byłby w stanie pomóc proszę o zostawienie komentarza. Niestety nie mam żadnego znajomego, który zna PHP i mógłby mi pomóc więc zwracam się z tym w internecie.
Z tego co wiem to taka praca przy znajomości PHP jest na +/- 1 godzinę, ponieważ jest to sprawdzenie (coś typu if()) oraz modyfikowanie tekstu.
Tu podaję jeszcze dokumentację tej klasy - http://ts3admin.info/index.php?page=about

Pozdrawiam smile.gif

EDIT: Oczywiście, jeśli ktoś ma inne pomysły jak rozwiązać problem złośliwych tracker'ów IP - proszę o sugestie w komentarzach smile.gif