Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: reakcja na zamkniecie przegladarki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kleiv
Witam

Mam drobny problem.
Pisze aktualnie gre sieciowa przez przegladrke i potrzebuje takiej opcji aby po zamknieciu przegladrki serwer gry rejestrowal to zamykla sesje i wprowadzal zmiany do bazy danych.

Jak to zrobic?

Dzieki z góry .

Pozdrawiam Kleiv
m.sapiejewski@chello.pl
gg3203832
hwao
Proboj to zrobic w js albo javie
Byla kiedys dyskusja ja kto rozwiazac
kleiv
Taa, tylko ze ja znam tylko php , o java script mam niewielkie pojecie a javie to prawie wogóle ,jest jakiś inny sposób?
xarr
Hwao: a masz moze linka do tej dyskusji? Jave znam srednio i jakies ew. podpowiedzi by sie przydaly. Zastosowanie js wg. mnie dac moze tyle co nic. Mozna wywolac zdarzenie ze wywali komunikat, mozna tez przeslac jakies dane do ciasteczek, ale... to wszystko nic nie da jesli chodzi o to, aby twoj system updatowal dane i ustawil usera jako wylogowanego. Narazie rozwiazuje ten problem na zasadzie licznika online na www, czyli poprostu czasem aktywnosci. To jednak jest rozwiazaniem takim po omacku a nie ma to jak pewne wyliczenie i precyzyjny wynik smile.gif

Dawalem searcha na paru forumach traktujacych o webmasteringu i ogolnie temat albo zadko podejmowany, albo brak rozwiazania. Google tez wskazuje na tutoriale i www ze skryptami glownie js, co sprowadza sie do pokazania jak zamknac okno i wyswietlic komunikat przy zamykaniu smile.gif

Any hints? Gimme some hints. Thx "from the mountain" biggrin.gif

@edit: temat mozna by do dzialu "po stronie przegladarki" przeniesc
xarr
dzieki Seth.
Swoja droga chyba zgodzisz sie ze streaming nie jest za dobra metoda, zwazywszy ze liczba userów przewidywanych online w jednej chwili to nawet 300. smile.gif
Narazie pozostane przy sesjach szukajac helpa w javie.

Pozdrowka
Seth
Jasne smile.gif ale spotkalem juz chata opartego wlasnie o straming HTML i mimo ~100 uzytkownikow dzialal calkiem niezle winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.