Mam problem pozmieniałem wszystko to co mi dubluje ale nadal mam komunikat
Truncated incorrect DOUBLE value: '2019 03'Truncated incorrect DOUBLE value: '296,18'
Ale w skrypcie i w bazie pozmieniałem
Tak wygląda zapis do bazy
Zapis dla niezalogowanych
Skrypt zapisu do bazy
Zapis dla zalogowanych jest taki sam
Tu jest zapis dla statystyk
$result = dbquery($link,"SELECT data_zamowien FROM ".$db_prefix."zamowien WHERE data_zamowien >= '".showdate("statydata", $_POST['data_wystawienia'])."'"); $data = dbarray($result); if($data['data_zamowien']){ $result = dbquery($link,"UPDATE ".$db_prefix."zamowien SET ile_zamowien=ile_zamowien +1, brutto=brutto+'".$_POST['brutto']."', netto=netto+'".$_POST['netto']."' WHERE data_zamowien>='".showdate("statydata", $_POST['data_wystawienia'])."'"); }else{ $result = dbquery($link,"INSERT INTO ".$db_prefix."zamowien SET data_zamowien='".$_POST['data_wystawienia']."', ile_zamowien='1', brutto='".$_POST['brutto']."', netto='".$_POST['netto']."'"); } $result1 = dbquery($link,"SELECT cala_data FROM ".$db_prefix."zarobki WHERE cala_data='".$_POST['cala_data']."'"); $data1 = dbarray($result1); if($data1['cala_data']){ $result = dbquery($link,"UPDATE ".$db_prefix."zarobki SET kwota_zarobiona=kwota_zarobiona+'".$_POST['brutto']."' WHERE cala_data ='". $_POST['cala_data']."'"); }else{ $result = dbquery($link,"INSERT INTO ".$db_prefix."zarobki SET cala_data='".$_POST['cala_data']."', kwota_zarobiona='".$_POST['brutto']."'"); } //Zapis do statystyk $result = dbquery($link,"SELECT nazwa_pobraniem, nazwa_przedplata_na_konto FROM ".$db_prefix."statistics "); $data2 = dbarray($result); if($_POST['nazwa']== $data2['nazwa_pobraniem']){ $result = dbquery($link,"UPDATE ".$db_prefix."statistics SET wysylka_za_pobraniem=wysylka_za_pobraniem+'1' WHERE nazwa_pobraniem ='".$_POST['nazwa']."'"); } if($_POST['nazwa']== $data2['nazwa_przedplata_na_konto']){ $result = dbquery($link,"UPDATE ".$db_prefix."statistics SET przedplata_na_konto=przedplata_na_konto+'1' WHERE nazwa_przedplata_na_konto ='".$_POST['nazwa']."'"); }
Tak jak mówiłem w bazie danych jest zmienione na to co chce zapisać do danej tabeli, ale nadal mam napis
Truncated incorrect DOUBLE value: '2019 03'Truncated incorrect DOUBLE value: '296,18'
Co może to powodować