Nie sądzę żeby to było takie trudne znaleźć. Ale nie pozbędziesz sie kreatora z XP, no niezupełnie. Jeżeli masz Thomsona albo Sagema czy też inny
Modem to tak czy inaczej, niewaźne czego użyjesz bedziesz mial "mozliwość" połaczenia się przez ten programik z XP, tak juz to po prostu jest.
Ja mam Thomsona, nie uzywam "orginalnego" "Połącz z -> Neostrada" ani tego strasznego syfu ktory daje TP. Ale wraz ze sterownikami jak ich część dostajesz "nakładkę" na Xp'ekowski program, nazywa się "SpeedTouch Dial-Up". Ładny zgrabny i przyjemny. Jak coś jest nie tak od razu wywala czyelny komunikat.
Jeżeli masz DSL poprzez modem USB (tak mi się wydaje) to nie potrzebujesz, zgodnie z moja wiedza żadnych "anty-dialerów", są one zupełnie niepotrzebne, bo nie masz szans połączyć się z niczym innym jak tylko z serwerem TP używając swojego hasła i loginu. Zwróć uwagę że przy połaczeniu programem z XP w polu "Numer telefonu" masz <ANY>. "Spece" (specjaliści albo "specjalni"

jak kto woli ) z TP tez w razie problemów z ich syfem zalecają dial up i nieprzejmowanie się numerem telefonu.
A skaner antywirusowy to już zupelnie inna kwestia, każdy ma swoje zdanie. Jedno jest pewne wybierz jakiś dobry nie zaś zintegrowany z Dialerem. Darmowy Avast ponoć jest dobry. Tak samo Norton Internet Security, ale nie wszystkie trojany podobno wyłapuje i "muli" kompa. Ja mam Pandę i nie narzekam. Musisz wybrać sam.