Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Alternatywny program dostępowy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
tiraeth
Witam,

ostatnio zmagam się ze znalezieniem alternatywnego programu dostępowego do połączeń modemowych/DSL.... Nie interesują mnie programy typu Neostrada/Neostrada PLUS oraz Kreator Połączeń w XP.

Jeżeli ktoś wie gdzie można takowy program znaleźć to proszę o odpowiedź w tym temacie. Ponadto cieszyłbym się gdyby program ten był zintegrowany z np. anty-dialerem lub skanerem anty-wirusowym (może być MKS-ONLINE).

Z góry dziękuję za pomoc!!
sztosz
Nie sądzę żeby to było takie trudne znaleźć. Ale nie pozbędziesz sie kreatora z XP, no niezupełnie. Jeżeli masz Thomsona albo Sagema czy też inny Modem to tak czy inaczej, niewaźne czego użyjesz bedziesz mial "mozliwość" połaczenia się przez ten programik z XP, tak juz to po prostu jest.

Ja mam Thomsona, nie uzywam "orginalnego" "Połącz z -> Neostrada" ani tego strasznego syfu ktory daje TP. Ale wraz ze sterownikami jak ich część dostajesz "nakładkę" na Xp'ekowski program, nazywa się "SpeedTouch Dial-Up". Ładny zgrabny i przyjemny. Jak coś jest nie tak od razu wywala czyelny komunikat.

Jeżeli masz DSL poprzez modem USB (tak mi się wydaje) to nie potrzebujesz, zgodnie z moja wiedza żadnych "anty-dialerów", są one zupełnie niepotrzebne, bo nie masz szans połączyć się z niczym innym jak tylko z serwerem TP używając swojego hasła i loginu. Zwróć uwagę że przy połaczeniu programem z XP w polu "Numer telefonu" masz <ANY>. "Spece" (specjaliści albo "specjalni" winksmiley.jpg jak kto woli ) z TP tez w razie problemów z ich syfem zalecają dial up i nieprzejmowanie się numerem telefonu.

A skaner antywirusowy to już zupelnie inna kwestia, każdy ma swoje zdanie. Jedno jest pewne wybierz jakiś dobry nie zaś zintegrowany z Dialerem. Darmowy Avast ponoć jest dobry. Tak samo Norton Internet Security, ale nie wszystkie trojany podobno wyłapuje i "muli" kompa. Ja mam Pandę i nie narzekam. Musisz wybrać sam.
Ace
a po co ci anty dialer ? przeciez przez modem neostrady nie zadzwonisz pod dowolny numer - chyba ze sie myle ?
tiraeth
Modem: Thomson SpeedTouch 303
Typ połączenia: USB
Usługa: Neostrada 128
Numer dostępowy: * (gwiazdka)

Jeżeli chodzi o tą alternatywę, to chciałbym aby miała takie możliwości:
~ Minimalizacja do systemowego Tray'a
~ Przejrzysty wygląd (coś jak Konektor)
~ Kontrolowanie Downloadu/Uploadu

SpeedTouch Dial-Up:
Nakładka na XP'kowe Połączenie sieciowe smile.gif Nie podoba mi się tongue.gif
shizo
Tiraeth: Myślę, żę to ci się spodoba: http://shider.neostrada.pl/AutoConnect/
tiraeth
Za prosty tongue.gif Nie podoba mi się jego wygląd... zresztą program ten musi umieć obsługiwać osoba, która nie zna się na komputerach
sztosz
To napisz sam tongue.gif, A tak na serio to do czego ci to bedzie potrzebne? Łatwiej będzie cos znaleźć.
tiraeth
Do korzystania smile.gif Chcę mieć coś co będzie miało takie bajery jak Konektor z Onetu ale żeby antydialer działał smile.gif
sztosz
A po cholerę ci Antydialer?questionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.