Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odczyt z porysowanych płyt
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
koskitos
Znacie moze jakis program do odczytu porysowanych plyt?
Mam na niej nagrane bardzo wazne dane, ale nie chca sie odczytac, chyba z powodu porysowania CD...

Jakie sa programy do odczytu porysowanych płyt? Na Googlach nie moge nic znalezc...
sztosz
A czy tą płyte wogóle widzi komputer?
FiDO
Bad CD Repair
hwao
Kiedys tez widzialem uzadzenia do "czyszczenia plyt" :]
mialem takie cos :] dawalo sie tam cd jakis plyn i one ja krecialo i "sprzatalo" chyba tez krysy czyms uzupelnialo - wazne ze cale uzadzenie dzialalo :-) cd znow dzialaly ;-)
Seth
Gdzies slyszalem, ze do takich celow uzywa sie specjalnego plynu do okularow (niestety nie znam nazwy - moze na googlach cos znajdziesz), ktory wypelnia rysy. Potem trzeba tylko wypolerowac delikatna sciereczka.

Mozna tez skorzystac z uslug profesjonalistow winksmiley.jpg jezeli dane sa na tyle wazne, ze nie chcesz eksperymentowac:
http://www.datalab.pl/dzialy/odzyskiwanie_danych_rysy.html
NuLL
Ja włączam Clone CD- czytam całą płyte sector po sectorze - w Cole wpisuje w miejsca ktorych nie moze przeczytac puste bloki. Obraz sobie konwertuje z .ccd -> .iso - i orzpakowywuje - i mam pliki ktore da sie odczytac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.