znalazłem skrypt, który ogólnie mi chodzi. Ale jak już podpinam swój formularz to nawet nie chce sprawdzać czy pola zostały wypełnione. Jak usunąłem sprawdzanie pól to i tak nic nie wysyła.
Sprawdzałem nazewnictwo pól, wszystko się zgadza.
Walczę z tym od wczoraj.
Może ktoś zerknąć?
<form method="post" action=""> <div class="row gtr-uniform"> <div class="col-6 col-12-xsmall"> <input type="text" name="name" id="demo-name" placeholder="Imię" /> </div> <div class="col-6 col-12-xsmall"> <input type="email" name="email" id="email" placeholder="Email" /> </div> <div class="col-6"> <select name="to" id="demo-category"> </select> </div> <div class="col-6 col-12-xsmall"> <input type="text" name="subject" id="demo-subject" value="<?php if($_GET['subject']){ echo $_GET['subject']; }?>" placeholder="Temat" /> </div> <div class="col-6 col-12-small"> <input type="checkbox" id="demo-copy" name="kopia"> </div> <div class="col-6 col-12-small"> <input type="checkbox" id="demo-human" name="human" checked> </div> <div class="col-12"> </div> <div class="col-12"> <ul class="actions"> </ul> </div> </div> </form> </div>
<?php // twoje dane $mojemail = '@gmail.com'; // dane z formularza $name = $_POST['name']; $email = $_POST['email']; $dzial = $_POST['dzial']; @$kopia = $_POST['kopia']; $temat = $_POST['temat']; $text = $_POST['text']; // weryfikujemy wprowadzony w formularzu adres e-mail function checkMail($checkmail) { if(filter_var($checkmail, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) { return true; }else{ return false; } } else { return false; } } ?> <?php if (checkMail($email)) { //dodatkowe informacje: ip i host użytkownika $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $host = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']); //tworzymy szkielet wiadomości //treść wiadomości $mailText = "" . $text . "\n$ip ($host)"; //adres zwrotny $mailHeader = "From: $name <$email>"; //funkcja odpowiedzialna za wysłanie e-maila //komunikat o poprawnym wysłaniu wiadomości } else { } } else { // komunikat w przypadku nie powodzenia } } ?> <?php if(@$_POST['kopia'] == "tak"){ $mailHeaderk = "From: Radio <powiadomienia@radio>"; $mailTextk = "To Twoja wiadomość wysłana do radia.\r\n\n\n" . $text . "\n\n$ip ($host)"; else{