Cytat(nospor @ 10.01.2023, 10:27:28 )

No i znowu nazewnictwo z 4 liter. Ile razy mozna o to prosic.
No ale gdzie? $_POST['name'] to jest błąd? Ma być np 'nameOfProduct' czy jak? Czy $db jest źle nazwane?

Albo walidujesz i wowczas validate to dobra nazwa, albo czyscisz a wtedy validate ma sie nijak to dotego robi funkcja
Ok, got it. To mnie interesuje czyszczenie a nie walidacja.

Naprawde, odpusc sobie czysczenie na tym etapie. Do niczego ci nie jest potrzebne tutaj. Zes sie uparl na to czyszczenie sam nie wiedzac po co ci ono jest potrzebne odnosze wrazenie
$query = "INSERT INTO `table` (`id`, `name`) VALUES (null, '$name')";
Lepiej przejdz wkoncu na BINDowanie, wiecej bedziesz mial z tego pozytku
Właściwie to bindowanie chyba mi rzeczywiście tutaj, w tym projekcie wystarczy, bo jedyne co robię z danymi z inputów to przetwarzam w pętli i wrzucam do bazy.
Cytat(viking @ 10.01.2023, 10:27:47 )

No iu tez ile razy można pisać że ta ogólna funkcja walidująca jest do niczego a Ty masz zacząć korzystać z bindowania (które notabene wprowadziłeś w tej swojej klasie db).
Nie mam obecnie żadnej metody czyszczenia danych. Po ostatnim temacie w tej sprawie zrezygnowałem z tego FILTER_SANITIZE_STRING bo mi wyjaśniłeś, że to jest o kant pośladków

Czyli do bazy bindowanie styknie beż żadnego wrzucania POSTa w funkcje czyszczące, tak? Nie trzeba nawet htmlspecialchars robić?
Dzięki.