Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: eAccelerator
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
luinnar
No właśnie. Przeczytałem news na głównej stronie serwisu i sprawdziłem stronke tego projektu, tylko nie bardzo rozumiem. To urządzenie niejako kompiluje skrypty php i przez to server nie musi tego robić? Jeśli się mylę to powiedzcie.
Aha trzeba to instalować na serverze?
(proszę tylko nie mówcie, że wszystko jest na tej stronce http://eaccelerator.net/HomeUk bo mój angielski nie jest zbyt dobry)
Bakus
eAccelerator to spadkobierca niestety porzuconego projektu Truck MMCache.
Zasada działania tego programu (nie urządzenia!) jest genialna w swej prostocie - program zapisuje wykonane przez php skrypty w formie częściowo już przetworzonej, tak, by silnik php był w stanie wykonać je znacznie szybciej pomijając część pracy.

Dodatkowo eAccelerator potrafi kodować skrypty, tak by osoby niepowołane nie mogły korzystać z znaszej pracy.
luinnar
Spróbuje podsumować a ty mi powiesz czy wszystko dobrze rozumiem

1. instaluje eAccelerator na dowolnym kompie na którym pisze skrypty php
2. pisze sobie jakiś skrypcik i przetwarzam go eAccelerator'em
3. uzyskany plik wysyłam na jakiś dowolny server gdzieśtam w internecie
4. wszystko działa szybciej

mimo tej prostoty dlej nasuwa mi się pewne pytanie
- czy jeżeli koduje skrypt to na docelowym serverze muszą być jakieś dodatkowe biblioteki itp
Kinool
TAK na serverze musi byc zainstalowany eAccelerator jesli skrypty maja dzialac, to samo ma sie z innymi Encoderami jak Zend Optymiter
luinnar
Cytat(Kinool @ 2005-03-02 13:20:39)
TAK na serverze musi byc zainstalowany eAccelerator jesli skrypty maja dzialac, to samo ma sie z innymi Encoderami jak Zend Optymiter

nawet kiedy nie kożystam z szyfrowania
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.