Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wykrywacz idiotów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
jono
Czy nie znacie może jakiejś łatwej w implementacji funkcji wykrywającej idiotów? Szczególnie na forum dyskusyjnym...

A może ktoś jest zainteresowany rozpoczęciem prac nad takim systemem. Zamiast blokowania numerów IP - wykrywacz idiotów smile.gif
DeyV
Ja znam jeden świetny sposób.

Zadać takie pytanie, jak w tym temacie, i zobaczyć, kto się na nie odezwie. aarambo.gif
sztosz
To by wychodziło ze DeyV jesteś pierwszy tongue.gif, a ja drugi winksmiley.jpg
Vengeance
withstupidsmiley.gif

ps. Moge sie też zapisać do tego klubu? biggrin.gif
DeyV
sztosz - ja zawsze wyrywam sie na pierwszego winksmiley.jpg
hwao
Ta dac tokena ;-) jak bedzie umial wypelnic to znacyz ze nie jeste idiota tongue.gif jak nie... trudno. ;P Najlepiej z jakims trudnym wyrazem np.: dodawanie?

Pozatym dolaczam sie do klubu
DeyV
Można jeszcze zaproponować komuś przejście testu małpy.
Co prawda zazwyczaj w ten sposób testuje się soft... ale co tam - można przetestować usera winksmiley.jpg

(Jak przejdzie - jest małpą tongue.gif )
Darti
można też po prostu się spytać "czy jesteś idiotą?" i selectboxa z domyslnym TAK

ps. a dla kogo ten skrypt? - dla MediaMarkt'u?
CyklOP
Lepiej: "Czy nie jesteś idiotą?"
a) Tak
b) Nie
;]
wassago
to samo chcialem zaproponowac biggrin.gif
kyno
a czy członkostwo jest darmowe?smile.gif
jono
serio to mam forum i nie mogę się pozbyć od pół roku takiego idioty, co się wyżywa na wszystkich userach. No i ma zmienny IP i ciągle zakłada nowych użytkowników... szkoda gadać... smile.gif
yavaho
Cytat(jono @ 2005-03-16 13:48:23)
No i ma zmienny IP i ciągle zakłada nowych użytkowników...

A ciasteczka lubi? Jak jest idiota to powinny mu smakowac czy chce czy nie chce winksmiley.jpg
Speedy
Cytat
Czy nie znacie może jakiejś łatwej w implementacji funkcji wykrywającej idiotów? Szczególnie na forum dyskusyjnym...

To jakaś aluzja ? laugh.gif

Cytat
Lepiej: "Czy nie jesteś idiotą?"
a ) Tak
b ) Nie
;]

"Tak lub Nie" tongue.gif
jono
Trochę na ten temat jest w dzisiejszej Polityce... cóż. Internet to bagno... chyba trudno temu zaprzeczyć.
Linandar
Tak na marginesie, ja też miałem z takim jednym problem, ale skończył się w chwili, kiedy wysłałem post do jego dostawcy internetowego i pokazałem mu logi IP z godzinami wejścia i treściami postów biggrin.gif Nie wiem co on zrobił ale, obecnie mój problem się rozwiązał tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.