Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemik
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Hpsi
Mam problem. jak robie filtracje pliku to mi zamiast include pokazuje cos takiego'; include('theme/other/emotki.php'); echo '

czym to może bys spowodowane oto plik filtrujący:
  1. <?php
  2.  
  3. function add($ret)
  4. {
  5. $ret = str_replace('{form::start}', '<form name=\"post\"  action=\"{THIS}?a=kom&amp;co=add&amp;id='.$_GET['id'].'\" method=\"post\">', $ret);
  6. ret = str_replace('{form::end}', '</form>', $ret);
  7. $ret = str_replace('{kom::nick}', 'Nick:', $ret);
  8. $ret = str_replace('{form::nick}', '<input type=\"text\" name=\"nick\" value=\"nick\" />', $ret);
  9. $ret = str_replace('{form::topic}', '<input type=\"text\" name=\"topic\" value=\"temat\" />', $ret);
  10. $ret = str_replace('{form::text}', '<textarea rows=\"30\" cols=\"32\" name=\"text\"></textarea>', $ret);
  11. $ret = str_replace('{THIS}', $_SERVER['PHP_SELF'], $ret);
  12. return $ret;
  13. }
  14.  
  15. ?>

natomiast plik filtrowany:
  1. <?php
  2.  
  3.  
  4.  
  5. include_once('theme/other/script.php');    
  6. echo '
  7. <div id=\"komss\"></div>
  8. <div id=\"koms\">
  9. {form::start}
  10. <div id=\"emotki\">';
  11. include_once('theme/other/emotki.php');
  12. echo '</div>
  13. {form::nick}{form::topic}{form::text}
  14. {form::end}
  15. </div>';
  16.  
  17. ?>
nospor
No bo przecież w pliku masz
;
include_once('theme/other/emotki.php');
echo '
to ci to pokazuje. Include nie filtrujesz. Chyba nie zrozumiałem Twego problemu
Hpsi
wiem ze nie filtruje i nie ma, ale zamiast tego co mi powinno wklejac nic nie robi tylko pokazuje napis include('....');
nospor
A ty to coś, co dostaniesz z funkcji Add wyświetlasz za pomocą echo (lub czymś podobnym)? Jeśli tak to wyświetli ci inlude..., bo tylko to nie jest znaczniekim html i traktuje to jako tekst biggrin.gif
Hpsi
hmm o tym nie pomyslalem haha.gif smile.gif korde to musze pokobinowac jak to objersc owszem echuje to za pomocą echo komr::add($dane) które gdzie dane to: $dane = file_get_contents('theme/kom/add.th.php');

hmm moze kto ma pomysł jak to objeść winksmiley.jpg
nospor
Co obejść? Chcesz zobaczyć co ci przefiltrowala funkcja Add?:
1) Zapisz se to do pliku i podejrzyj
2) w pakiecie pear jest fajna funkcja show_var() w pliku debug.inc.php
Hpsi
mozna tez tak jak ja chicale mna poczatku w filtracji zorbi {include::cos_tam} i zeby includowalo, no ale wtedy mi robi bałagan przy wyswieltaniu i nie wiem czemu ... :/ worriedsmiley.gif no ale co zrobic trzeba kombinowac winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.