Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: phpMyAdmin a duze tabele MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
em1X
Macie moze jakies doswiadczenia z przenoszeniem danych z mysqla z jednego servera na inny? Otoz postawilem swojego czasu forum na servie A, troche sie tego uzbieralo a teraz chcialbym sie przeniesc na server B. I tu jest problem. Tabela 'post' ma okolo 10mb, tabela 'thread' z kolei 7mb. Probowalem dump'owac z phpMyAdmin'a ale sie wysypuje, nie chce kompresowac itp. Jak skopiuje czysty .sql to z kolei nie chce go przetworzyc w opcji 'Import z pliku'. Skopiowanie plikow z servera z folderu /data chyba tez odpada bo admini sie nie zgodza :| Probowalem nawet porcjowac plik na mniejsze czesci ale wyszlo na to ze "zgubilo sie" okolo 4k postow.

Jakies sugestie? :|
em1X
eh moj blad.. prosilbym o przeniesienie do 'Bazy danych' smile.gif malo czujny jestem tongue.gif
kwiateek
albo skopiowac calego sql'a i podzielic go na male pliki (recznie) albo poprosci / blagac admina o spakowanie i udostepnienie - wkoncu co maja do roboty. Jak go ladnie poprosisz moze sie zlituje smile.gif
5z474n
a da sie przeniesc baze bez phpMyadmin questionmark.gif jak ja sciagnac z serwera ? sad.gif niech ktos cos wymysli bardzo mi zalezy sad.gif .... alba nich powie jak zainstalowac phpmyadmin na sererze ?! sad.gif
em1X
phpmyadmin.sourceforge.net - skopiuj, wyedytuj plik configa poprawnymi danymi i skopiuj na server. To jest zwykly skrypt (no nie taki zwykly) nie trzeba nic instalowac smile.gif
5z474n
sprobuje ..... :mrgreen:

mam szystko wrzucic na strone ? 8O cale 5 MB ? 8O hehe ... nigdy sam nie ustawialem phpmyadmin ..... nie wiem czy uda m isie to zrobic winksmiley.jpg ale bede probowal ... :]
eldad
http://www.szewo.com/php/mydump/

prosta przeróbka i już mamy zapisywanie dumpa na dysk (i jeszcze spakować go sobie można)

regards

eldad
5z474n
wielkei dzieki... !! :wink:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.