Mam drobny problem. Mam w pliku dwie funkcje, które są podobne pod kątem struktury. Pierwsza działa bez zarzutu, z druga jest mały problem.
Pierwsza funckja:
<? function obliczranking($a,$b,$c,$d,$e,$f,$g,$h,$i,$j,$k,$z,$p,$r) { if($a==0 && $b==0 && $c==0 && $d==0 && $e==0 && $f==0 && $g==0 && $h==0 && $i==0 && $j==0 && $k==0){ } elseif($r==0){ } else{ $x=($a+$b+$c+$d+$e+$f+$g+$h+$i+$j+$k); $y=(250*(($z-$p)/$r)); return (($x/$r)+$y); } } ?>
I ta jest ok.
Druga funkcja:
<? function obliczarankingustalony($rank,$a){ $roznica1=($rank-$a); if($wynik1==\"zwyciestwo\" && $roznica1>=0 && $roznica1<11){ $ust1=16; } elseif($wynik1==\"zwyciestwo\" && $roznica1>=11 && $roznica1<32){ $ust1=15; } elseif($wynik1==\"zwyciestwo\" && $roznica1>=33 && $roznica1<54){ $ust1=14; } . . . . . return ($rank+$ust1); } ?>
Zwraca mi tylko wartość $rank bez $ust1. Gdy Wrzucę $ust1=10 linijkę pod $roznica (czyli prze warunkami) to elegancko pobiera. Nie wiem czemu mi z tych warunków nie chce pobierać. czy może na to wpływ ilość elseif? Bo dosyć sporo tego mam. Może mi ktoś pomóc?
ps.
Jeżeli będzie potrzebny pozostały kod to wkleję, ale myślę, że raczej zbyteczny jest.
Pozdrawiam