php:
<form action=\"index.php?ramka=news&create\" method=\"POST\" name=\"form\"> <input class=\"dzial\" type=\"text\" name=\"news[title]\" value=\"<?echo $news[title];?>\" size=\"20\"> <input type=\"hidden\" name=\"notext\" value=\"1\"> <select name=\"news[category_id]\" class=\"dzial\"> <? $sql = \"SELECT * FROM news_category ORDER BY id\"; if($record[id]==$news[category_id]) } ?> </select> <input class=\"dzial\" type=\"text1\" name=\"news[autor]\" value=\"<?echo $news[autor];?>\" size=\"20\"> <textarea name=\"news[text]\" class=\"text2\" rows=\"10\" cols=\"80\"><?echo $news[text];?></textarea> <input class=\"button\" type=\"submit\" maxLength=\"12\" size=\"12\" value=\"wyslij\" name=\"ok\"><BR> <BR> <? $sql = \"SELECT * FROM news ORDER by id DESC LIMIT 0, 10\"; echo \"n<span class=\"text1\">\".$record[\"id\"].\". \".$record[\"title\"]. \" \".$record[\"text\"]. \"<BR>\";}} function news_create($news) { $sql = \"INSERT INTO news (id, category_id, autor, title, text) VALUES ('$news[id]', '$news[category_id]', '$news[autor]', '$news[title]', '$news[text]')\";
. Problem w tym ze chce stworzyc dodawanie znaczników html na wzor np tego forum, ale nie mogę ponieważ pola maja klamry.Pomyslałem że lepiej mozna zmodyfikowac kod ale nie wiem czy to wyjdzie, mi nie wyszło. Tym kodem chciałem dodawać znaczniki html, ale gdy zmienię pole na news[text] nie dodaje mi znaczników:
Kod
<INPUT class=button style="FONT-WEIGHT: bold; WIDTH: 30px" onclick="if(addcode0.value == 'B'){pole.value += ''; addcode0.value = '*B'}else{pole.value += ''; addcode0.value = 'B'}" type=button value=B name=addcode0>
Może da się radę zmodyfikować dodawanie znaczników, ale próbowałem cos zdziałać i dalej nic. Prosze o pomoc, może coś sie da rady z tym zrobić )-: