Zrobiłem już dodawanie, kasowanie i przeglądanie danych personalnych osób,
lecz mam pewien problem z ich edycją.
Otóż chce to zrobić tak, aby był formularz w którym w którym urzytkownik może
wpisać ID rekordu który chce edytować, wybrać rodzaj pola które chce edytować
(nazwisko, imie etc.) oraz podał nową wartość dla tego pola,
zrobiłem to więc w ten sposób:
Następnie chciałem aby metodą post przesłać to do pliku edit.php
<?php <html> <form name=\"formularz\" method=\"post\" action=\"edit.php\"> Wprowadz ID rekordu ktory ma byc edytowany:<br> <input style=\"background-color: silver\" name=\"id\" type=\"text\" size=\"4\"><br><br> <select name=\"kryterium\"> <option value=\"imie\">Imie</option> <option value=\"nazwisko\">Nazwisko</option> <option value=\"adres\">Adres</option> <option value=\"telefon\">Telefon</option> <option value=\"kom\">Tel.kom</option> <option value=\"email\">Email</option> <option value=\"urodziny\">Urodziny</option> </select><br><br> Nowa wartosc:<bR><br> <input style=\"background-color: silver\" name=\"new_value\" type=\"text\" size=\"20\"><br><br> <input type=\"submit\" value=\"Wyslij\"> </html> ?>
który zmieni wpisy w bazie danych:
<? switch ($kryterium) { case \"imie\" '$new_value' WHERE id='$id', $handle); break; case \"nazwisko\" '$new_value' WHERE id='$id', $handle); break; case \"adres\" '$new_value' WHERE id='$id', $handle); break; case \"telefon\" '$new_value' WHERE id='$id', $handle); break; case \"kom\" '$new_value' WHERE id='$id', $handle); break; case \"email\" '$new_value' WHERE id='$id', $handle); break; case \"urodziny\" '$new_value' WHERE id='$id', $handle); break; ?>
Niestety po wypełnieniu formularza, i probie wyslania danych, pojawia sie koumikat: Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in D:\Program Files\WebServ\httpd\baza\edit.php on line 8
Kompletnie niewiem o co chodzi

Bardzo bym prosił o jakieś sugestie...