Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czemu wywala taki błąd?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
NetJaro
  1. <?
  2.  
  3. mysql_connect(&#092;"localhost\", \"root\", \"krasnal\") or die (\"BLAD W CONNECT\");
  4. mysql_select_db(&#092;"cc\") or die (\"BLAD W SELECT DB\");
  5. $select = mysql_query(&#092;"SELECT * FROM users\") or die (\"Blad w SELECT\");
  6.  
  7.  
  8. while ($fetch = mysql_fetch_array($select))
  9. {
  10. $users1 = mysql_query(&#092;"INSERT INTO \"member_details\" SET mem_id=\"$fetch[id]\",login=\"$fetch[egold_id]\", email_id=\"$fetch[email]\", f_name=\"$fetch[name]\", l_name=\"00\", address=\"$fetch[adress]\", city=\"$fetch[city]\", state=\"00\", zip=\"$fetch[zip]\", country=\"$fetch[country]\", password=\"$fetch[passwd]\", joined_date=\"00\", gold=\"00\" ipadds=\"$fetch[ip]\", status=\"00\", last_login=\"0\", wakacje=\"0\", payment=\"egold\", number=\"1111111\"\") or die (\"blad bazy danych\");
  11. }
  12. ?>

Wywala mi "Blad bazy danych"...

Pomocy, ja juz nie wiem co jest zle...
nospor
na pewno ci wali bo stringa tniesz poprzez podwójne apostrofy, daj tak:

1. <?php
  2.  
  3. while ($fetch = mysql_fetch_array($select))
  4. {
  5. $users1 = mysql_query(&#092;"INSERT INTO \"member_details\" SET mem_id='\".$fetch[id].\"',login='\".$fetch[egold_id].\"', email_id='\".$fetch[email].\"', f_name='\".$fetch[name].\"', l_name=\"00\", address='\".$fetch[adress].\"', city='\".$fetch[city].\"', state=\"00\", zip='\".$fetch[zip].\"', country='\".$fetch[country].\"', password='\".$fetch[passwd].\"', joined_date=\"00\", gold=\"00\" ipadds='\".$fetch[ip].\"', status=\"00\", last_login=\"0\", wakacje=\"0\", payment=\"egold\", number=\"1111111\"\") or die (\"blad bazy danych\");
  6. }
  7.  
  8. ?>

dalem ci wszędzie pojedyncze apostrofy, ale tam gdzie pola są numeric to niepotrzebne są.
Kuziu
I dopisz sobie

or die("Błąd bazy danych: " . mysql_error());

Bo tak to zawsz będziesz sie pytał na forum ...a tak to Ci go wyświetli.
Ociu
chyba: $fetch['adress'] etc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.