Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmiana kolorow w show_source
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Arrow
staram sie zmienic kolory wyswietlane przez te funkcje, w szczegolnosci chodzi o jeden kolor, ktorym wyswietlane sa komentarze, probowalem tak ale nic to nie daje
[php:1:57e8368426]<?php
echo str_replace("#FF9900", "black", show_source("html/web/php/$s.txt"));
?>[/php:1:57e8368426]
Arrow
zrobilem heh szybko no ale coz post juz sie wyslal, ale moze komus sie przyda, dodalem w celu wytlumaczenia opisy mniej znanych funkcji:
[php:1:ec98b0eabe]<?php
ob_start();//wlacza buforowanie wyjsciowe
show_source("html/web/php/$s.txt");
$t = ob_get_contents();//zwraca zawartosc bufora wyjciowego
ob_end_clean();//czysci bufor wyjciowy i wylacza buforowanie
$t = ereg_replace( "color="#FF9900"", "color="black"", $t);
echo $t;
?>[/php:1:ec98b0eabe]
DeyV
a wystarczy skorzystać z ini_set() i opcji:
Kod
highlight.bg

highlight.comment

highlight.default

highlight.html

highlight.keyword

highlight.string
uboottd
A tak nie wystarczy ?
[php:1:445ba25f16]<?php
echo str_replace("#FF9900", "black", show_source("html/web/php/$s.txt",TRUE));
?>[/php:1:445ba25f16]
Arrow
sprawdz winksmiley.jpg
uboottd
Sprawdzilem. Dziala. Jakies pytania ?
Arrow
ciekawe , w ktorym miejscu :wink:
DeyV
Arrow, nie widzę powodów twojego 'cynicznego' zachowania. Czemu stwierdzasz, że skrypt Ubottd'a powinien nie działać, skoro jest napisany poprawnie?
Jeżeli zauważyłeś jakaś nieprawidłowość - to ją podaj.
Jeśli nie - wstrzymaj swoje mało wnoszące komentarze.
Arrow
nie w tym rzecz ...

ale probowalem rozne sposoby miedzy innymi rowniez ten podany przez kolege Ubottd'a, i nie sprawdzil sie on, bo gdy mozna bylo w ten latwy spoosb to nie bawilbym sie w przchwytywanie bufora ....

z nienacka mowi mi ze ten sposob dzial, nie mowiac na czym go testowal, bo ja testowalem na kilkum serwerach Unixowych i nic ....

moze przesadzilem z cynizmem, ale pdpowiedz na moje stwierdznie "sprawdz" tez nie byla go pozobawiona....

eh .... smile.gif

a wiec skrypt Ubottd'a, nie jest napisany nie poprawnie, nie ma w niz zadnego bledu, ale niestety ma jedna powazna wade poprostu nie dziala(no ale to moze tylko jak ja sprawdzam sad.gifsmile.gif), gdy tylko zaczalem zmieniac kolory, uzylem tego sposobu i nic, w ten spoosb nie da sie zamienic nic w tym akurat przypadku
maggot
u mnie sposob uboottd'a pieknie dziala,
chyba nie zauwazyles dodatkowego argumentu TRUE w funkcji show_source ( w php od ver 4.2.1)
KaMeLeOn
Cytat
ale probowalem rozne sposoby miedzy innymi rowniez ten podany przez kolege Ubottd'a, i nie sprawdzil sie on, bo gdy mozna bylo w ten latwy spoosb to nie bawilbym sie w przchwytywanie bufora ....

To bardzo dziwne bo w ten sam spsób napisałem kolorowanie składni na to forum, bez żadnego buforowania. Czy mi się zdaje czy działa?
Cytat
z nienacka mowi mi ze ten sposob dzial, nie mowiac na czym go testowal, bo ja testowalem na kilkum serwerach Unixowych i nic ....

Forum.php.pl stoi na linuxie, a ja mam winde... Hmmm
Cytat
[...] ale niestety ma jedna powazna wade poprostu nie dziala(no ale to moze tylko jak ja sprawdzam sad.gifsmile.gif), gdy tylko zaczalem zmieniac kolory, uzylem tego sposobu i nic, w ten spoosb nie da sie zamienic nic w tym akurat przypadku

Bzdura...
Arrow
przepraszam moja nie rozwaga, porostu w skrypcie byl inny kolor, nie kolor podopisu takze dziala tylko ze poprostu zmienial inny kolor,
jeszcze raz przepraszam winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.