Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [mysql] Instalacja MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
harryk
Witam. Po "przebrnięciu" przez etap pierwszy artykułu n.t. instalacji apache, php i mysql z php.pl, doszedłem do punktu drugiego: instalacji MySQL.

Wyglądało dość prosto - zgodnie z instrukcjami ściągnąłem, zainstalowałem. Problem pojawia się tutaj:

Cytat
Gdy już mamy MySQL'a na dysku, uruchamiamy "C:\WebServer\MySQL4\bin\winmysqladmin.exe". Program umieści skrót do samego siebie w Autostarcie oraz zapyta o nazwę i login pierwszego użytkownika w bazie.

Po pierwszym uruchomieniu winmysqladmin.exe program nie umieszcza siebie w Autostarcie i nie pyta o nazwę i login (nazwę i login, hehe, chyba nazwe i hasło ? tongue.gif, a może nie, nie ważne) pierwszego uzytkownika. Poza tym samo okienko "zwiesza się" i świeci się czerwona lampka. Nie mam pojęcia, jak sobie z tym poradzić...
Dafidov
Nie jestem ekspertem w sprawie mysql bo sam utknolem nieco dlaej an etapie polacznie php i mysql ale wydaje mi sie ze Twoj problem polega na tym ze nie stworzyles konta administratora przy instalacji. Ja po zainstalowaniu mysql mialem od razu skrot do exe a po odpaleniu go uruchomil mi sie normlanie, zmienialem jedynie haslo z pola command zeby zmienic haslo.
U Ciebie po odpaleniu okna command powinienes wejsc do katalogu bin i odpalic mysql - u root
Jesli nie stworzyles konta administratora i nie nadales hasla to uruchomi sie normlanie jesli wywali jakis blad tzn ze musisz chyba zrobic reinstalke mysql i w koncowej fazie stworzyc to konto administratora.
Mam nadzieje ze w jakis sposo udalo mi sie pomoc smile.gif
Pozdrawiam
Davidof
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.