Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalacja Pear
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Yatta
Czy ktos mi moze przyblizyc aspekty instalacji pakietu Pear pod WinXp
Cudi
:arrow: http://www.pear.php.net/manual/en/installation.php
DeyV
a najprostrzym sposobem jest popbranie wersji php zawierajacej dystrybucję PEAR. Posiada ją chyba zarówno najnowsze php dla windows, jak również FOX serwer
Yatta
Cytat
:arrow:http://www.pear.php.net/manual/en/installation.php

Co tez kolega nie powie szukalem tam ale chcialbym zeby mi ktos kto juz to instalowal wyjasnil co nieco bo akurat tam g znalazlem
Yatta
Powiedzmy ze mam php 4.3.2 i ponoc w tym ma byc Pear zawarty, no ale co dalej jak uzyc pakietow np Auth
Cudi
Niech zgadne, powinienem Cie odesłać znów pod podobny adres ? Ja nie wiem po ludzie męczą sie i piszą dokumentacje...
Jabol
Cudi: Nie chce cię martwić, ale niektórzy myślą, że poto, żebyśmy ją czytali i opowiadali o niej innym!
scanner
Jabol: dobre to...
Yatta
to mozesz mi wyjasnic cel istnienia takiego forum?po co jest takie forum skoro w wiekszosci przypadkow odsylacie do manuala. nie kazdy jest taki gupi i najpierw szuka w manualu ale jezeli nie rozumie go to wrzuca watek a forum a tu abarot wynocha do manuala, lepiej spakujcie torby i idzcie dobranocke ogladac
Cudi
Jeśli problem jest ciekawy, i widać że ktoś chociarz próbuje coś zrobić, to staramy sie mu pomóc. A jesli pada pytanie które jest gdzieś dokładnie opisane to nie dziw się że jest taka reakcja.

Ps.
Niestety już po dobranocce sad.gif A dziś Miś Colargol leciał...
DeyV
dziś był Colargol questionmark.gif? Jaka szkoda, że nie widziałem 8)

A tak na poważenie - kiedyś był z tym całkiem spory problem. Jednak w końcu pojawił się instalator PEAR (plik go-pear.bat w folderze php)
Tworzy on i konfiguruje wszystkie niezbędne pliki, (chyba łacznie z webinstalatorem). W tym momęcie pozostaje jesdynie skopiowanie któregoś przykładu z manuala PEAR, i jaazdaa.
Ale to wszytko jest w read.me sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.