Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: web interfejs do mssql
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > Microsoft SQL Server / MSDE
Hornet
witam

mam bazke w ms sql i chce do niej zrobic interfejs www, na razie musi to chulac na jednym kompie i nie czynic problemow

mam pytanie w czym to najszybciej i najlatiwej zrobic, biorac pod uwage ze osoba to robiaca, czyli ja, jest lamerem programowania sad.gif

a moze jest cos tak trywialnego jak w accesie, co niejako pozwala na bodowanie takiego interfejsu z "klockow"?
SongoQ
Cytat
mam pytanie w czym to najszybciej i najlatiwej zrobic, biorac pod uwage ze osoba to robiaca, czyli ja, jest lamerem programowania

To bedzie CI trudno, nie dosc ze programowanie to jeszcze SQL

Cytat
a moze jest cos tak trywialnego jak w accesie, co niejako pozwala na bodowanie takiego interfejsu z "klockow"?

Co miales na mysli generrator formularzy i raportow?
Hornet
z sql'em nie ma problemu, z tym sobie radze

a co do interfejsu, chodzi mi wlasnie o zwykly interfejs, czyli strone na ktorej uzytkownik bedzie mogl wpisac i dodac nowe dane do bazy, oraz wyszukac potrzebne informacje ktore program wyswietli mu w tabelach, wszystko oparte na procedurach stworzonych po stronie sql serwera
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.