Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zliczanie klikniec na banner flash
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Stef@n
Witam
chce zrobic rotator bannerów z obsługa plików flash i wszystko spoko wszystko got ale jak tu zrobic licznik klikniec na banner macie jakies pomysły bo ja jak narazie jestem zdezorientowany tiredsmiley.gif
Dex1987
link banera prowadzi przyposcmy ze do add.php

plik add.php

// dodaje do bazy rekord +1

header do wybranej przez Ciebie strony
SongoQ
Cytat

Co to znaczy dodaje do bazy rekord + 1? Po insertcie robisz update? czy dodajesz 2 inserty?
Dex1987
update, napisalem tak dlatego poniewaz Stef@n pisze tak jakby znal php i nie mial problemow z napisaniem tego skryptu, mysle ze osoba znajaca php powina to zrozumiec.
SongoQ
Cytat

Heehehehe. Jak bym nie wiedzial o co chodzi to bym nigdy w zyciu nie zgadl ze wlasnie chodzi Ci o UPDATE.
Stef@n
laugh.gif laugh.gif
Spoko nie o to mi chodziło a zliczanie klikniec umiem zrobic!
Chodzi o to jak kliknac na baner fleshowy tak aby zliczało bo jesli wiadomo linka we flashu nie zmienie chyba ze jest jakas funkcja w php to moze opiszcie a nie nabijajcie sie.
SongoQ
A nie mozesz zrobic tak jak @Dex1987 pisal w 1 poscie? Ze link z banera prowadzi do strony z indentyfikacja klikniecia a pozniej przenosi Cie na strone do ktorej ma prowadzic?
Stef@n
Cytat(SongoQ @ 2005-06-22 09:53:45)
A nie mozesz zrobic tak jak @Dex1987 pisal w 1 poscie? Ze link z banera prowadzi do strony z indentyfikacja klikniecia a pozniej przenosi Cie na strone do ktorej ma prowadzic?

Jezusicku ale przecie jak dostane banner flash z linkiem do jakiejs stron www.strona.pl to nie bede miał linku do add.php tylko odrazu do strony i teraz myslałem o zmienie linka w pliku swf za pomoca jakiejs funkcji w php ale nie wiem jak.
SongoQ
Tak trudno odrazu napisac co chcesz zrealizowac. Z twoich postow zrozumielismy ze nie wiesz jak pobrac klikniecie.
nospor
ja osobiście nie slyszalem aby można spod php dobrać się do wnętrza flasha, więc raczej nic z tym nie zrobisz jeśli sam ręcznie nie będziesz mógł zmienić zawartości.

@SongoQ
Cytat
Z twoich postow zrozumielismy...
wow, widzę że stosujesz wymowę króli Polskich i używasz siebie w liczbie mnogiej laugh.gif (taki żarcik na poprawę humoru - mam nadzieję że się nie gniewasz)
SongoQ
@nospor heheh no faktycznie to troche dziwnie wyszlo, oczywiscie chodzilo mi o siebie i @Dex1987.

A wracajac do tego flasha to tez nie slyszalem o takim czyms. Zawsze jeszcze google zostaje lub grupy, fora z flashem.
Stef@n
no to tak w naulu znalazłem cos takiego http://pl.php.net/manual/pl/ref.swf.php i z tegow ynika ze chyba sie da ale jak to nie badzo rouzmie hehe
revyag
Czytaj dokładnie.
przy pomocy tej biblioteki możesz sobie zrobić flasha a nie zmieniać coś w istniejącym już pliku.
Dex1987
nie bawilem sie jeszcze gd ale jak by zrobic warstwe o przezroczystosc 100% i nalozyc to na logo z flashem. potem normalny link i tyle. nie wiem czy to wyjdzie ale mozna sprobowac. jak cos to mnie poprawcie.

pozdrawiam, narazie
Stef@n
To moze ktos wie jak rozwiazano ten problem w skrypcie phpAdsNew?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.