philomythus
25.06.2005, 19:51:46
Hej obecnie pracuje nad sklepem inetetowym. Wszytskie skrypty są dobrze napisane. Pracuje na Winowsie XP i mam zainstalowango krasnala. Moje pytanie brzmi dlaczego i co oznaczają błędy które wyświatlają sie na górze stronki.
Warning: mysql_connect(): Access denied for user: 'mis@mis.mshome.net' (Using password: TAK) in c:\usr\sklep\index.php on line 5
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at c:\usr\sklep\index.php:5) in c:\usr\sklep\index.php on line 30
Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at c:\usr\sklep\index.php:5) in c:\usr\sklep\index.php on line 30
Wielkie dzieki za jakies info.
dr_bonzo
25.06.2005, 20:02:48
2 i 3 blad zniknie jesli usuniesz pierwszy.
1szy: przy laczeniu sie z baza podaj nazwe usera, haslo, adres ip ( 127.0.0.1lub localhost zamiast mis.mshome.net) i port.
philomythus
25.06.2005, 20:27:44
dzieki za szybką odp. Nie wiedziałam jakto zmienić więcodinstalwałm i zainsta;owałm ponowanie serwer krasnal. Niestety winmsql uruchomił sie z poprzednimi ustawieniami i nadal te same błedy wyskaują. Prosze moze jest sposób a jest na pewno gdzie moge te ustawinia zmienic?
SongoQ
25.06.2005, 20:38:59
@philomythus to wszystko podajesz w skrypcie, nie zmieniasz nic w bazie.
philomythus
25.06.2005, 20:58:29
Własnie o to chodzi ze w skrypcie mam wszytsko okej w admin.php przy zmiennych dotyczacych hosta loginu i hasła ma szukac w configu. A w configu mam zapusane inne ustawienia takie jakie powinny byc czyi localhost itd. Niestety on cały czas mi wyswietla to mis@mis.mshome,net a takiego zapisu nigdzie nie robilam w skrypcie tylko pamietam ze cos takiego podawałm przy pierweszej instalcji serwera.
dr_bonzo
25.06.2005, 21:12:11
Cytat
cos takiego podawałm przy pierweszej instalcji serwera.
Nie instalowalem nigdy mysqla pod windowsem -- czego dotyczyl ten parametr?
A 'config' to konfig twojego skryptu czy php.ini?
philomythus
25.06.2005, 21:19:45
Cos takiego to hyba nazwe hosta przy instalacji podałam jako mis@mis.home.net.
a config.php to konfig skryptu mojego, sa tam tylko wpisy dotyczace nazwy hosta, login i hasło. I tam podałam prawidłaowe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.