Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: To ja zrobiłem błąd czy to wina serwera ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
remiq26
Mam skrypt UPLOADU wszytko działa ok natomiast kiedy dany urzytkownik chce po rejestracji i zalogowaniu utworzyć sobie jakiś katalog wyświetlają mi się następujące błędy:
Kod
Warning: copy(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2944 is not allowed to access /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/files/test owned by uid 80 in /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/index.php on line 1230

Warning: copy(files/test/index.html): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/index.php on line 1230

Warning: copy(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 2944 is not allowed to access /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/files/test owned by uid 80 in /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/index.php on line 1231

Warning: copy(files/test/.htaccess): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/index.php on line 1231

Oczywiście katalog jest tworzony ale nie zostaje skopiowany plik .htacces oraz plik index.htm który jest odpowiedzialny "widoczność" danego katalogu z poziomu WWW
Próbowałem już zmieniać uprawnienia nawet na 777 dla plików i nic z tego..
Może ktoś mi pomoże
Login dla testów to: aaaaa
Hasło dla testów to: aaaaa

Na prawach administratora.

---------------------
Proszę o pomoc i dziękuję z góry wszytkim
brachu
wyglada mi to na uprawnienia do folderu tam gdzie chcesz wrzucac te pliki... moze sie myle ale wydaje mi sie ze serwer php u Ciebie nie ma uprawnien do tego katalogu do zapisu a tylko do odczytu - mialem podobny problem u siebie

pozdrawiam
dr_bonzo
Twoje php pracuje w trybie safe_mode, ktory m.in. nie pozwala skryptom uzyskac dostepu do katalogow i plikow innych uzytkownikow:

/home/www/data/jaworzno.edu.pl/www.zsp6.jaworzno.edu.pl/public_html/remiq/uploads/files/test
Pewnie tworzyles skryptem ten katalog: "files/test" (dlatego ma UID apacha -- 80)
A twoj user systemowy ma UID 2944.
Usun skryptem ten katalog "files/test" i utworz go recznie, i nadaj mu prawa 777
remiq26
Ok rozumiem to jak mam tworzyć katalogi pomijajać safe mode nie mogę wyłączyć bo nie jestem administratorem serwera to serwer szkolny ?
NuLL
Naprawdopodbniej się nie da - po to jest safe_mode i jest skonstruowane tak aby go nie oszukiwać

Pozatyn złe forum.

Skrypty php -> php

Przenoszę tam gdzie być powinno oraz zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.