Kod wygląda tak:
<?php require_once('funkcje_zakladki.php'); $login = $HTTP_POST_VARS['login']; $haslo = $HTTP_POST_VARS['haslo']; if ($login && $haslo) // właśnie nastąpiła próba logowania { if ($loguj = loguj($login, $haslo)); { if ($loguj == 'admin') { $HTTP_SESSION_VARS['uzyt_admin'] = $login; } elseif ($loguj == 'zwykly') { $HTTP_SESSION_VARS['uzyt_zwykly'] = $login; } else { // niepomyślne logowanie tworz_naglowek_html('Problem:'); echo 'Błąd logowania! Należy być zalogowanym aby oglądać tę stronę.'; tworz_html_url('logowanie.php', 'Logowanie'); tworz_stopke_html(); exit; } } } tworz_naglowek_html('Strona główna'); wyswietl_menu_uzyt(); tworz_stopke_html(); ?>
funkcja loguj wygląda tak:
<?php function loguj($login, $haslo) { $lacz = lacz_bd(); if (!$lacz) return false; where login_urzednika='$login' and haslo_urzednika=password('$haslo')\"); if (!$wynik) return false; return false; if ($status == '1') return 'admin'; else return 'zwykly'; } ?>
Jeśli usunę drugi warunek w zapytaniu to bez hasła wyszukuje mi rekord ale jaki to wtedy ma sens. A podczas wpisywania hasło było szyfrowane ta samą metodą.
Może ktoś ma jakiś pomysł o co tu chodzi?