Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy to jest możliwe ?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
armata007
Czy jest możliwe napisanie skryptu który co jakiś czas klikał w odpowiednie miejsce wczesniej przezemnie ustalone ,a jeśli tak to w jaki sposob ?
aleksander
co jakiś czas = cron (na linuksie)
klikał = fsockopen( 'link');
armata007
Tak ale chodzi o ta druga czesc... nie znam linka gdyz jest to w grze ogame.pl przy przegladaniu galaktyki chodzi mi o to aby .. no nie wiem podac wspolrzedne punktu na ekranie i tam klikalo ?
hwao
da sie, i zadne wspolrzedne tylko musial bys w zrodle znalesc tego linka i potem otrzyc ta strone.
armata007
Gdyby to było możliwe to bym tak zrobił ale adres sie zmienia sesje i wogole myslicie ze nie szukalem linka sad.gif. I za kazdym razem przekierowanie jest do innej strony (tzn po kazdym kliknieciu w to miejsce - button jest w tym sammy miejscu ale przekierowywuje gdzies indziej).
hwao
Opisz dokladnie oco chodzi, mam konto na ogame tongue.gif i ciagle gram tongue.gif

Co do tego ze sie zmienia to wlasnie poto sa wyrazenia reg.

---
Btw: to moze lamac regulamin ogame.pl
armata007
No dobra opisze . Próbuje zrobic skrypt który przeglada galaktyke i wysyla sondy na kazda planeta z galaktyki. Chce aby klikal w strzalke w prawo przy zmianie galaktyki a potem w kazda ikonka wysylania sond. potem znowu w galaktyke i znowu sondy i tak przez cala galaktyka taki jest moj plan. Wiem ze to jest mozliwe bo jeden z moich kolegow z sojuszu zrobic cos takiego i teraz sprzedaje. Wiecej napise ew. jutro bo narazie muse leciec.

A to czy lamie czy nie sprawdzi sie pozniej biggrin.gif
hwao
nom da sie takie cos napisac, loguje sie potem lapies session id i podstawiasz gdzie trzeba, potem to kwestia wpisania wspolrzednych linkow jakie maja byc otwarte (nawet nie trzeba pobierac ze strony - chyba ze sprawdzanie zasiedlenia)i wysylac te dane.

Najlatwiej bedize na cURL" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual albo fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() w kazdym badz razie to jest troche kodu do napisania.
tiraeth
Z tego co mi wiadomo to takie skrypty są łamaniem regulaminu OGame.pl, tak więc myślę, żę nie powinno się tutaj kontynuować tej rozmowy...

--
łamaniem jest uzywanie smile.gif a nie teoretyczna rozmowa, nawet jak ktos da kod to winny jest ten co go uzywa smile.gif
Podobnie przeciez ma sie sprawa z nozem, mozna nim krojic chleb albo kogos przeciac...
hwao

--
no racja smile.gif przyznaję się do błędu tongue.gif
tiraeth
gu35t
kiedys takie cos napisalem ale na potrzeby thecrims. admini sie polapali i zalatali caly system no i grzybnia. taki skrypt jest prosty do napisania mimo duzej ilosc kodu
armata007
Cytat
potem to kwestia wpisania wspolrzednych linkow jakie maja byc otwarte

A jak wpisac wspolrzedne linka ?
hwao
Chodzilo mi o te do przeskanowala danej planety
X:XXX:XX
Wyrazenia reg i bedizessz mial wszytkie...
tiraeth
Czy mi się wydaje, czy aby wykonać taką operację trzeba być zalogowanym? Przecież nawet po wykonaniu odświeżenia strony wywala nam logowanie tongue.gif Można pobawić się z nagłówkami HTTP i zasymulować logowanie, ale nie jestem pewien czy to zadziała.
armata007
aa czaje ty wogole nie chcesz zmieniac galaktyki tylko po prostu wysylac flote na kazda planeta po kolei ? Hmm tak se mysle ze chyba to jest za trudne dla mnie bo nie wiem jak sie zabrac tongue.gif
hwao
Cytat(armata007 @ 2005-07-02 11:04:18)
aa czaje ty wogole nie chcesz zmieniac galaktyki tylko po prostu wysylac flote na kazda planeta po kolei ? Hmm tak se mysle ze chyba to jest za trudne dla mnie bo nie wiem jak sie zabrac tongue.gif

Wpierw naucz sie zalogowac i pobrac id sessji

Potem to juz kwestia wysylania requestow...
armata007
No to zaczynam kombinować smile.gif dzięki za naprowadznie smile.gif
MrMag
ja troche inaczej robilem bota do ogame. w zasadzie to byl dosc prosty bo informowal mnie o ataku, glownie w nocy (DRYYYYYYYN exclamation.gif!). w zasadzie go nie skonczylem, bo jakos sobie radzilem fleet savem. na paczatku tylko by sie przydawal.

polegalo to na wylapywaniu z temporary inet files pliku z glownym ekranem (przegladarka MyIE - opcja przeladowania strony co iles czasu i przechowywanie danych niezakodowanych jak np opera) i wyrazeniami regularnymi wychwytywanie ataku. czesc zrobilem i dzialala smile.gif do kupy jednak tego nigdy nie zlozylem bo przestalem w to grac biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.