Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt mail
Forum PHP.pl > Forum > PHP
piziulek
Siemka
Potrzebuje pomocy a dokładnie mówiąc szukam skryptu.
Na stronie www mam formularz i potrzebuje go wysłyać mailem z tą różnicą żeby formularz miał opcje wyboru np. zamówienie i zapytanie. I sobie zaznaczam albo to albo to i zebym dostał maila z wyborem klienta.

http://www.pizi.otwarte24.pl/pliki/calosc.htm przycisk "formularz"
strife
heh, wysyłasz za pomocą mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, potem sprawdzasz co zostało wysłane warunkami np. if. Koniec... Przykład na szybko ( bo ide lulać tongue.gif ):

1. <form action="index.html" method="post">
  2. <INPUT TYPE="CHECKBOX" NAME="co" >zamowienie <br />
  3. <INPUT TYPE="CHECKBOX" NAME="co" >zapytanie <br />
  4. <input type="submit>
  5. </form>

1. <?php
  2.  
  3. if ( isset ( $_POST['co'] ) )
  4. {
  5. $_what = $_POST['co'];
  6. $subject = 'temat emaila';
  7. $to = 'mail@mail.com';
  8. mail($to, $subject, $_what);
  9. }
  10.  
  11. ?>

Pozdro!
Herf-Life
Elo ziomki, jestem tu pierwszy raz biggrin.gif więc Witam was wszystkich i chcę z wami współpracować winksmiley.jpg

Chciałbym pokazać inną wersję wysyłania maili. Wersja z tekstem wpisanym.

Tworzymy tylko nowy plik mail.php i wrzucamy taką zawartość :
  1. <?php
  2.  
  3. if ( isset ( $_POST['co'] ) )
  4. {
  5.   $_what = $_POST['co'];
  6.   $subject = 'temat emaila';
  7.   $to = 'twoj@mail.pl';
  8.   mail($to, $subject, $_what);
  9. }
  10.  
  11. ?>
  12. <form action=\"mail.php\" method=\"post\">
  13. <INPUT TYPE=\"text\" NAME=\"co\" >  <br />
  14. <input type=\"submit\">
  15. </form>
nocnyMark()
ok, to mam pytanie, troche na temat

jak za pomoca funkcji mail() dolaczyc do wiadomosci zalacznik, np w postaci pliku pdf czy zip

w opisie funkcji nie udalo mi sie tego znalesc
Herf-Life
w 100% na temat winksmiley.jpg

zabroniono w skrypcie robić załączniki w mailu, ponieważ można z łatwością wysłać wirusy do wszystkich ( z książki adresowej biggrin.gif )
crash
Cytat(Herf-Life)
zabroniono w skrypcie robić załączniki w mailu, ponieważ można z łatwością wysłać wirusy do wszystkich

O czym ty mówisz?
Cytat(nocnyMark())
jak za pomoca funkcji mail() dolaczyc do wiadomosci zalacznik, np w postaci pliku pdf czy zip

Było wielokrotnie o tym na forum, widać nawet nie raczyłeś poszukać...
http://forum.php.pl/index.php?act=Search -> załącznik
dexter_m
@Herf-Life, nie chce już nic mówić, ale gadasz głupoty.]

Spokojnie da się wysłać maila z załącznikiem jednak jest to już trochę bardziej skomplikowane. Potrzebna jest znajomość obiektów i klas .
crash
Cytat(dexter_m @ 2005-07-16 21:32:31)
Potrzebna jest znajomość obiektów i klas.

A Tobie co? biggrin.gif Wystarczy użyć pare nagłówków, przejrzeć przykłady i komentarze w manualu, albo przeanalizować źródło jakiegoś maila...
dexter_m
Cytat
A Tobie co?  Wystarczy użyć pare nagłówków, przejrzeć przykłady i komentarze w manualu, albo przeanalizować źródło jakiegoś maila...

Wysyłanie maila z załącznikiem można zrobić używając klas i obiektów. angrysmiley.gif
crash
Można, ale nie jak napisałeś, że jest to umiejętność potrzebna. Skończmy te bezcelowe konwersacje... A tego, który szukał informacji o wysyłaniu załącznika (bo już się zgubiłem w tym kto czego szuka smile.gif) odsyłam do Naszej forumowej wyszukiwarki z zapytaniem: załącznik. EOT.

Btw. nie zauważyłem nawet gdzie się toczy ta rozmowa: Przenoszę: Skrypty php -> php. A autora wątku proszę o zapoznanie się z zasadami panującymi na forum Skrypty php...
dexter_m
Masz rację, nie ma co sprzeczać się o taką głupotę. cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.