Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: logowanie pojedyncze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
brachu
szukalem tego po forum ale nie moge znalezc - problem polega na tym zeby wykombinowac taki mechanizm zeby mozna sie bylo zalogowac z danego kompa tylko na jednego uzytkownika... czyli jezeli jestem zalogowany na stronie to nie moge sobie utworzyc drugiego okna i sie logowac na jakiegos innego uzytkownika - da sie to zrobic?questionmark.gif a i jeszcze takie pytanie ma ktos pomysl jak zrobic zeby dany uzytkownik mogl byc zalogowany tylko jednoczesnie tylko z jednego kompa?questionmark.gif chyba najlepiej zrobic to z wykorzystaniem bazy uzytkownikow zalogowanych, ale nie jestem pewien dry.gif

pozdrawiam i dzieki za pomoc
crash
Cytat(brachu)
jezeli jestem zalogowany na stronie to nie moge sobie utworzyc drugiego okna i sie logowac na jakiegos innego uzytkownika

No przecież tak jest w dobrym systemie logowania. Jeśli jesteś zalogowany to, żeby móc się zalogować na innego usera, musisz się najpierw wylogować...
brachu
troszke mnie nie zrozumiales crashu bo mi chodzilo, ze jezeli mam otwarte okno przegladarki i jestem zalgowany to jezeli otworze drugie okno to automatycznie jestem zalogowany i przy probie przelogowania przeloguje mi sie to pierwsze okno - a konretniej chodzi o bledy nadpisywania zmiennych - czasami przez to dzieja sie przecuda sad.gif ale z tego co poczytalem i potestowalem na innych stronach to nie da sie tego problemu rozwiazac.... a przynajmniej nie przy bardziej skomplikowanej architekturze strony.... no nic - ale jakby ktos nagle wpadl na genialny pomysl godny nagrody nobla to niech da znac biggrin.gif

pozdrawiam
legorek
Tak działa każde logowanie oparte na danych przechowanych w cookies. Problem jest wtedy, gdy użytkownik nie akceptuje cistek, lub gdy otworzy drugą przeglądarke, ktora przechowuje ciacha w innym miejscu. np (IE i FIrefox). Nie wiem jak można to zrobić kombinuj z IP, ale nie jest to najlepsze rozwiązanie. Prawda jest taka, że jak ktoś naprawdę będie chciał, to zaloguje się dwa razy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.