stach
5.06.2003, 17:48:44
Szukam sposobu na napisanie timout dla funkcji fopen... Problem polega na tym iz musi to dzialac na php 4.0.5 I jak do tej pory nie udaje mi sie tego dokonac. Moze ktos mial podobny problem ?
nie no stary nie wiem jak masz to zrobic ale wiem ze podpis masz pokrecony do bolu..... 8O
stach
5.06.2003, 18:52:27
Przyblize troche problem. A wiec strona pobiera informacje z http servera POL (server do gry ultima online). Jednakze gdy server saveuje stan gry staje sie niemozliwe wyciagniecie informacji od niego. Problem polega na tym iz dla php server jest czynny wiec nadal prubuje wyciagnac informacje co powoduje ze strona poprostu "zwisa". Myslalem o zaimplementowaniu funkcji stream_set_timeout();. Problem w tym ze php 4.0.5 jej nie ma. A niestety nie ma mozlowisci wprowadzenia nowszej wersji php na server (Admin chyba przestal kontaktowac sie ze swiatem zewnetrznym).
[przeniesione ze Scrypty na php - Seth]
scanner
5.06.2003, 18:53:59
POlecam znalezienie adminia, skopanie mu tyłka i zmuszenie do zainstalowanie nowej wersji.
BTW - ja wlasnie bym musial zainstalowac 4.3.2...
stach
5.06.2003, 19:00:59
Cytat
POlecam znalezienie adminia, skopanie mu tyłka i zmuszenie do zainstalowanie nowej wersji.
BTW - ja wlasnie bym musial zainstalowac 4.3.2...
Ahh ile to juz maili wyslalem, zastanawialem sie czy moze jakis "panow" wynajac do pogadania. No ale niestety nic nie skutkuje, a wiec problem trzeba rozwiazac w inny sposob.
scanner
5.06.2003, 19:07:42
Innego kontaktu z nim nie masz? To sprytny admin..
ja bym powiedzial adminowi ze staje sie coraz bardziej zacofany bo coraz to nowsze wersje php wychodza a on caly czas na tej jednej..... zakochal sie w numerku 4.0.5

czy co qrde... napisz mu w mejlu ze swiat idzie do przodu a co do niego.... to raczej niestety ale sie nie zalapuje ...

a w inny sposoob ? mozesz zawsze znalezc jesli ma on swoja siec ... albo chociaz ten serwer... i pod niego..... achtunga jednego zasadzic ....
stach
5.06.2003, 19:30:08
No ok ale powiedzmy ze nie ma innej mozliwosci jak obejscie tego piszac funkcje timeout. Jak byscie sie do tego zabrali ?
Zaczolem sie zastanawiac nad sposobem sprawdzenia samego czasu jaki potrzeba na odebranie informacji od servera i zrobic test na to wpierw zanim strona zacznie odczytywac info.
Ehh zaczynam glosno myslec

Zly znak no pytanie zostaje jak wy byscie sie do tego zabrali ?
Ja bym uzyl socketow w przypadku gdy chcesz otwqorzyc plik ktory nie jest kodem php czy innym tego typu plikiem.
stach
5.06.2003, 20:08:28
No tak ale w momencie gdy informacja nie moze byc odebrana(save servera) uzywajac socet staje przed tym samym problemem... Nie ma jak zrobic timeout tej funkcji. Opcja z ping czy czym kolwiek innym tego typu nie zadziala gdyz server dziala. Poprostu nie wysyla informacji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.