Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SVN - eksportowanie tylko zmodyfikowanych plików
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
DeyV
Witam.

Dawno nie przyszło mi zakłądać tu tematu, ale cóż - kto lepiej jest w stanie pomóc niż Wy? smile.gif

Od dawna z powodzeniem wykorzystuję w pracy SVN. Irytuje mnie jednak pewien problem, którego nie umiem rozwiązać.
Praca programisty php wiąże się bowiem nie tylko z ciągłą modyfikacją dużej ilości plików, ale także - koniecznością wrzucania ich na serwery.
I tu pojawia się problem - ponieważ nie umiem w prosty sposób wybrać z drzewa folderów i plików tylko pozycji zmodyfikowanych.
W efekcie konieczne jest albo uploadowanie całego drzewa projektu (co trwa długo..), albo ręczne wyszukiwanie modyfikowanych plików, co jak wiadomo - ani wygodne, ani pewne nie jest.

W związku z tym zastanawiam się, czy istnieje możliwość przygotowania eksportu repozytorium w taki sposób, by zawierał tylko zmodyfikowane pliki i foldery.

Pracuję na TortoiseSVN 1.2.1, Subversion 1.2.0 i Win Xp.
Nievinny
Wiem, że nie jnie musi być dobra odpowiedź, ale czy nie wystarczy pobrać ostatną rewizję i pobierze tylko te zmodyfikowane pliki. Bo inne nie ruszane zostaną w numeracji przy starej. np najnowsza to 50 i tylko w stosunku do 49 zmodyfikowane 3 pliki, więc pobierze tylko je bo mają numerek 50.
SongoQ
@Nievinny To nie rozwiaze problemu, bardziej juz mozna po dacie wrzucac na serwer. Ale juz wystepuje problem gdy jest kilka katalogow, z karzdego kopiowac?

@DeyV Wydaje mi sie ze niestety nie ma takiego narzedzia, ktore by wyciagalo gdzies do osobnego katalogu sktrukture katalogow wraz z plikami ktore zostaly zmodyfikowane.
bela
A może mieć 2 dumpy i diff'em po nich ? smile.gif
DeyV
no to wyjdzie na to samo, co przeglądanie loga
- przecież diff nie będzie chyba potrafił usunąć z drzewa plików tych, które się nie zmieniły. Chyba że napisać by taki skrypt...
matid
AFAIK Eclipse+PHPEclipse+Subclipse będą potrafiły wykonać takie coś. Masz jednocześnie wygodne środowisko programistyczne (nie tylko do php) i synchronizację z SVN.
SongoQ
Czyli podajesz np date i wyciaga Ci pliki ktore byly dodane lub modyfikowane od tej daty do aktualnej? Dobrze by bylo tez jak by byla opcja tylko ze po tagu.

@DeyV Jesli bardzo Cie to interesuje to moze zglos issue do developerow TortoiseSVN? Mam nadzieje ze to uwzglednia, chetnie bym z takiego czegos skorzystal.
FiDO
Mozesz np. przed zmianami zrobic kopie drzewa bez zmian, potem przed uploadem porownujesz kopie drzewa z aktualnym za pomoca narzedzia synchronizacji katalogow w Total Commanderze i z tamtad mozna juz w dosc prosty sposob pozbyc sie plikow takich samych z jednej z porownywanych stron, wtedy po stronie zmienianej otrzymalbys tylko pliki zmodyfikowane.
SongoQ
@FiDO Widze to w ten sposob. Zaznaczam katalog wybieram od jakiej daty ma wyciagac lub od jakiego taga, wybieram katalo przeznaczenia i dostaje skroktore katalogow i plikow zmodyfikowanych/nowych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.