<? if($_SESSION['uzytkownik_login']==null or $_SESSION['uzytkownik_haslo']==null { if($akcja!=\"zapisz_sesje\") { if($akcja!=\"null\") { } <form action=\"admin.php?akcja=zaloguj\" method=\"post\"> login: <input type=\"text\" name=\"uzytkownik_login\" /> hasło: <input type=\"password\" name=\"uzytkownik_haslo\" /> <input type=\"submit\" value=\"zaloguj\" /> </form> \"); } ## zapisywanie if($akcja==\"zapisz_sesje\") { } } else { switch($akcja){ case przyklad: break; } } ?>
1. Wpisuje dane w formularzu
2. Przechodzę do akcja = zaloguj, gdzie dane z formularza są zapisywane do sesji. Wyświetlam komunikat w którym sprawdzam, czy faktycznie coś się zapisało.
3. I tu pojawia się problem. Jeśli w $akcja (którą teraz zamierzam poddać funkcji switch) znajduje się coś innego niż 'zaloguj' (lub kiedy jest pusta) wyświetla mi się spowotem formularz logowania, a z tego co mi się wydaje przy $akcja = przyklad powinien wyświetlić się komunikat 'przykładowy tekst'.
Wydaje mi się, że coś namieszałem z ifami, jednak siedzę nad tym drugi dzień i nie mogę rozszyfrować. Wiem, że tak patrząc na skrypt z nikąd ciężko jest coś wywnioskować, ale może ktoś jednak wpadnie na to gdzie robie błąd.
Jeśli będą potrzebne jakieś dodatkowe informacje chętnie podam, bo w tej chwili już sam nie wiem co byłoby potrzebne. Ahh ta zabawa z sesjami...