Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Opera Licence for free!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Marusz
For one day only, you can get an ad-free version of Opera. Simply e-mail registerme@opera.com to obtain a registration code. This offer is valid from 12 a.m. Tuesday, August 30 to 12 a.m. Wednesday, August 31 2005

Tylko przez jeden dzień masz okazję otrzymać wolną od reklam wersję Opery. Wyślij prosty e-mail na adres registerme@opera.com, aby uzyskać kod rejestracyjny. Oferta obowiązuje od godziny 12:00 (rano) dnia 30 sierpnia (wtorek), do godzin 12:00 (rano) dnia 31 sierpnia (środa).

Informacja pochodzi ze strony: http://www.download.com/Opera/3000-2356_4-...7.html?tag=excl

Edit:
Szybsze rozwiązanie: http://my.opera.com/community/party/reg.dml
nospor
wow, jeden dzień. Chyba umrę ze szczęścia laugh.gif
Bedę przez ten jeden dzien nonstop na operze żeby nie stracic ani minuty laugh.gif
mike
Cytat(nospor @ 2005-08-30 10:34:58)
wow, jeden dzień. Chyba umrę ze szczęścia laugh.gif
Bedę przez ten jeden dzien nonstop na operze żeby nie stracic ani minuty laugh.gif

Obawiam się że nie zaczaiłeś tongue.gif

Przez jeden dzień można pobrać za free, nie zawierającą reklam.
Motem możesz się nią cieszyć nieco dłużej. tongue.gif
nospor
Hahahaha, dzięki mike_mech. Najwraźniej nie zaczaiłem. Ale przynajmniej się pośmiałem. Teraz też się śmieje z mojej nieczajności laugh.gif

Każdy powód do śmiechu jest dobry (jeśli oczywiście to nie jest zły powód laugh.gif)

@Marusz sorki, moja wina, źle zaczaiłem sad.gif. No i dzięki za cynk smile.gif
mike
Cytat(nospor @ 2005-08-30 10:40:44)
Każdy powód do śmiechu jest dobry

Jaki jest najlepsze sposób na zapchanie serwerów Microsoftu?
Odp. Przez jeden dzień można pobrać Winde za free biggrin.gif

A swoją drogą mogliby tak jak z Operą zrobić z Firefoxem na jeden dzień. winksmiley.jpg

P.S.
Cytat(nospor @ 2005-08-30 10:40:44)
Ale przynajmniej się pośmiałem.

A wiesz jak ja się uśmiałem tongue.gif
sztosz
@mike_mech: Przecież winde mozna pobrac za free, tylko z rejestracją sa problemy winksmiley.jpg Firefox tez jest free, ale jakby się pojawiło info "Tylko dzisiaj, od 12 do 18 mozesz pobrać nową wersje 1.0.6 Firefoxa zupelnie za darmo" to by nowy FX'owy boom nastapił, idotów nie brakuje tongue.gif.

@Marusz: dzięki za info smile.gif
chmolu
Od 12.00. Ale w jakiej strefie czasowej? biggrin.gif
mike
Cytat
Note: For one day only, you can get an ad-free version of Opera. Simply e-mail registerme@opera.com to obtain a registration code. This offer is valid from 12 a.m. Tuesday, August 30 to 12 a.m. Wednesday, August 31 2005 (PDT).

PDT - Pacific Daylight Time

Po skomplikowanych obliczeniach ...
U nas będzie można ściągać coś po 20:00.
dr_bonzo
12 AM to 12:00 czy 0:00 (24:00)?
"For one day only' -- wydaje mi sie ze przez "jeden caly dzien" (0:00 -- 24:00), hmm
Poszukam szczegolow...
---------------
http://geography.uoregon.edu/weather/timezone.htm

12 AM == 0:00

Definicja PDT
PDT = UTC (GMT - 7h)
a dla nas -9h

czyli wychodz na to ze ten termin to:

09:00 30.08.2005 -- 09:00 31.08.2005.
NuLL
A o tym wiecie ? http://my.opera.com/community/party/reg.dml

9.00 dzis -> 9.00 jutro smile.gif
chmolu
Cytat
A o tym wiecie ?

Jest jakaś różnica pomiędzy tymi dwoma promocjami?

Czy ktoś dostał już swoją licencję po wysłaniu maila?
NuLL
Tak szybciej biggrin.gif
Marusz
Cytat(NuLL @ 2005-08-30 18:35:56)
Tak szybciej :D

Zdecydowanie szybciej. O godzinie 10:00 (kiedy to pisałem ten komunikat), na stronie samej Opery była cisza. Klucze w obu przypadkach są oczywiście prawidłowe i takie same.
tiraeth
Podałem email'a na tej stronie i mam Operę 8.02 bez reklam smile.gif Hehe
Chewolf
Marusz Dzięki Serdeczne za informacje ! :-)
nospor
No i ładnie. zrobili akcję, ze daja numerki za darmo przez jeden dzien, a juz niecały miesiąc później wypuszczają operę 8.5 zupełnie za darmo, beż żadnych reklam, żadnych numerków.
Robią nas w balona smile.gif Ale dobrze, że koncu jest za darmo pełna wersja bez banerów. Może się rozwinie jeszcze bardziej dzięki temu smile.gif
Sabistik
Nie ma moze jakiegos pluginu do opery zeby mozna bylo tworzyc skroty adresowe? ustawiam fp = htp://forum.php.pl
i jak wpisze w pasku adresu fp i dam enter to mi wchodzi na forum php ;] itd. Avant ma cos takiego i jakos nie moge sie z tym rozstac winksmiley.jpg

PS. NuLL ma teraz faktycznie fajny avatar ;]

edit: Oo dzieki wielkie. smile.gif To od dzisiaj korzystam z Opery ;]
nospor
dodajesz strone do zakladek (bookmark). We wlasciwosciach danej zakladki masz skrótową nazwę. tam wlasnie wpisujesz "fp" i juz smile.gif
NuLL
Dla potomnych - Opera już na zawsze za darmo smile.gif
revyag
Pewnie nie mieli zysków jakich się spodziewali i żeby zwiększyć popularność dali ją za darmo.
A może pojawił się jakiś sponsor i chłopaki mogą sobie pozwolić na takie rozdawnictwo snitch.gif
strife
Witam,

Powiem szczerze, że reklamy w Operze mimo wszystko mi się wiele razy przydały, można dużo ciekawych rzeczy tam znaleść ... Mam nadzieję że dzięki temu więcej osób przejdzie na jedyną najlepszą przeglądarkę cool.gif

Pozdrawiam!
kszychu
Cytat(scarface @ 2005-09-21 12:20:02)
Mam nadzieję że dzięki temu więcej osób przejdzie na jedyną najlepszą przeglądarkę cool.gif

Pozdrawiam!

Na szczęście czasy "jedynej słusznej/najlepszej przeglądarki" mamy już za sobą. Osobiście używam ff, operę dopiero poznaję, a od czasu do czasu testuję coś też pod IE. Nie wiem, która z nich jest najlepsza, ale na pewno żadna nie jest tą jedyną najlepszą.
dr_bonzo
Dlaczego opera za darmo? pewnie chca przekonac ludzi do przegladarki a sprzedawac im wersje mobilna.

Ja wole Opera od FF -- szybciej dziala na moim sprzecie (p3 500), nie musze instalowac extensionow zeby miec to czego potrzebuje najbardziej: mouse gestury, bezpieczne taby (takie ze mi nowego okna nie otwiera), menu (JS, cookies, itd.), wylaczanie obrazkow, ale nie uzywam Poczty i RSSa w operze.
Za to FF ma ze 30 ext -- webdev, js, itd. przydatne do testowania strony.
Co do IE -- tylko do testowania gotowej strony.
sztosz
Opera jest jedyną słuszną przeglądarką dla nie wymagającego internauty ze slabym sprzetem. Firefox dla bardzo wymagających internautów jest jednak sluszniejszy smile.gif To jest moja opinia. I nie ma co gdybać ktora jest lepsza, bo obe są Bardzo Dobre.
GrayHat
opera nie jest w sumie tak za darmo smile.gif
w tvn24 w programie onetlink mowili ze google im placi kwartalnie ok. $1 000 000 za wyswietlanie formularza google na kazdym [tab]`ie winksmiley.jpg

a co do nowej opery 8.50 to tylko mi ona cieknie czy wam tez?? po starcie 70mb ram i rosnie tak do 100 :|
dr_bonzo
Cytat
opera nie jest w sumie tak za darmo smile.gif
w tvn24 w programie onetlink mowili ze google im placi kwartalnie ok. $1 000 000 za wyswietlanie formularza google na kazdym [tab]`ie winksmiley.jpg

Skoro JA nie place za jej sciagniecie, zainstalowanie i uzywanie to jest za darmo.
A poza tym nie ma juz reklam w operze.
nospor
reklam nie ma, to juz dawno ustaliliśmy. Chodziło o select, gdzie możesz wyszukiwać min, na google
GrayHat
dokladnie nospor a to oznacza ze program dalej jest ADWARE poniewaz posiada sponsorowane elementy w GUI...
revyag
Nie jest Adware, bo się nie wyświetlają reklamy. Pasek wyszukiwania to pasek wyszukwiania a nie reklama. Firefox też ma pasek wyszukiwania google snitch.gif
kszychu
Przestańcie toczyć te akademickie spry co jest za darmo, co nie, co jest adware a co nie. Nie ma dodatkowego paska z reklamami i chwała za to. EOT!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.