sajborg
6.09.2005, 22:15:41
Witam pisze wyszukiwarke juz mam prawie wszystko ale musze sobie tak czy da sie jakos zrobic zeby jak sie wpisze slowo kluczowe to zeby skrypt wyszukiwal te slowa na podstronach kazdej strony

Nie wiem czy to mozliwe ze wchodzi w czasie zeczywistym na strone i sprawdza. Bo mam juz ze szuka po slowach kluczowych po opisie i w html strony glownej.
wczytujesz zawartosc strony, i szukasz slowa - tak jest najlepiej.
sajborg
7.09.2005, 14:18:41
No to juz mam pobieram do bazy zawartosc strony glownej i sprawdzam ale myslalem tez o podstronach.
A i mam jeszcze jedno pytanie zawartosc strony zapisywac w mysql i potem podczas szukania przesukiwac wszystko

czy zapisywac kazda www w pliku txt i odczytywac co bedzie szybsze moze jakis inny sposob
batman
7.09.2005, 16:59:42
Witam. Podam Ci przykład jak ja mam zrobione wyszukiwanie tekstu na stronach. Każda strona ma kilka podstron. Do każdej ze stron głównych napisany mam config zawierający jakie podstrony znajdują się w danej stronie. Treść strony znajduje się w zmiennej, która jest ładowana w momencie wywołania tej strony. Jeśli mam coś przeszukać, to sprawdzam configa, w jakich stronach należy przeszukać, a następnie przeszukuję stringa.