Mam pewien problem. Otóż jest sobie skrypt który zarządza pobieraniem i wyświetlaniem obrazków, jednakże przy założeniu że aby zobaczyć obrazek należy wysłać sms-a. W ustalonym zleceniu jest prośba o to aby obrazki ładowały sie na innym serwerze niż jest skrypt ; z tym oczywiście nie ma problemu, bo wystarczy zwykły ftp_put(); Jednkaże istotna jest kwestia odbierania tych obrazków - odbierać je musi oczywiście skrypt php, załóżmy dwie wersje wydarzeń

1). Na serwerze z obrazkami jest specjalny skrypt php który daje dostęp do obrazka

2). Na serwerze nie ma takiego skryptu, lub nawet w ogóle nie ma prasera php i bazy sql.

Ktoś mógłby powiedzieć, stary, zrób sobie ftp_get i pobierz obrazek, bez problemu.. a jednak problem jest, bo póki co (moze sie myle) ale funkcja ftp_get potrzebuje zapisać pobrany plik na serwerze i dopiero potem można wyświetlić taki obrazek, a co za tym idzie transfer idzie nie z tego serwera z którego powinien. Przy pierwszym założeniu trzeba by dodatkowo opracować jakiś mechanizm szyfrujacy, tak aby pierwszy serwer połączył sie z drugim i od skryptu uzyskał informacje, jednocześnie tak aby co mądrzejszy user, nie mógł sam pliku wyświetlić. Ale to wydaje mi się do zrobienia, trzeba pogłówkowac. Natomiast przy drugim założeniu w ogóle nie mam pomysłu... może jest jakaś funkcja która po prostu łączy się z serwerem przy użyciu hasła i loginu, ale jedynie wysyła plik zamiast zapisywać go na serwerze. A może ktoś z was ma inny pomysł...?