Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: era api2
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Skobi
Witam Was,

mam pytanie odnośnie bramki sms, a dokladniej sieci Era i protokołu komunikacyjnego Api2.

Po pierwsze to czy ktoś miał z tym jakąs styczność, i jeżeli tak to w jaki sposób zabrać się za budowę takiej aplikacji. Nadmienie jeszcze iż dokumentacja w moim przekonaniu nic szczegolnego nie mówi ( brak w niej przykładu jak wysyłać i jak odbierać komunikaty o wysłaniu sms'a ).

Mam nadzieję, że piszę jasno i dla kogoś kto miał z tym jakąś styczność będzie jasne o co mi chodzi i naprowadzi mnie na zabranie się za pisanie tego typu aplikacji.
Radarek
Jak dla mnie API jest jasno wytlumaczone. Jesli chcesz wyslac smsa musisz przygotowac odpowiedni naglowek HTTP i wyslac go do serwera. W naglowku tym podajesz m. in. 2 adresy: success i failure. W przypadku pozytywnej odpowiedzi na twoje rzadanie (sms zostal wyslany) zostajesz przekierowany na adres success w przeciwnym zostajesz przekierowany pod adres failure.
Jesli nie kumasz tego API to poczytaj sobie najpierw o naglowkach HTTP a potem wszystko bedzie dla ciebie jasne.
A jak sie do tego zabrac? Generalnie sprawa jest prosta :-). Laczysz sie na socketach z serwerem, wysylasz mu naglowek i sprawdzasz co zwraca. Ot cala filozofia :-). Szkoda ze inne sieci (plus etc) nie maja takiego api.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.