Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Instalacja 4.1.0 - alpha
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
lqx
Mógłby mi ktoś pomóc w następującej sprawie?:
otóż jak trezba zainstalować MySQL 4.1.0 - alpha aby poprawnie działał?
__
Pozwoliłem sobie zmienić temat wątku. Proszę na przyszłośc nadawac czytelne tytuły jednoznacznie określlające problem. (scanner)
scanner
A wg. manuala się nie da?
Jeśli nie, to jakie masz objawy?
lqx
Próbowałem, ale nic mi się nie udawało, więc mógłby mi ktoś pomóc?
Jabol
Jaki masz OS? Co masz na myśli poprzez poprane działanie? Jakie masz biblioteki zainstalowane na swoim kompie? Zrozum. Jeżeli chcesz otrzymać pomoc powiedz nam w czym problem.
lqx
Faktycznie, nowięc tak: Windows NT, php 4.3.2, apache 2.0.45.
A problem to nie wiem jak zainstalować, próbuję ze skryptem phpBB, gdy próbuję zainstalować (podaję bazę danych MySQL 4.x) to piszę ,że nie może się połączyć z bazą.
DeyV
a uruchominoy jest serwer bazy danych? Skonfigurowany plik my.ini?
Jeśli nie masz pewności, pobaw się programikiem WinMySQLadmin, dołączanym do każdej dystrybucji MySQL for Windows
Jabol
Hehe... a ja myślałem, że mówisz o instalcji samego mysql'a. Musisz jak powiedział DeyVskonfigurować sobie my.ini, potem bym Ci jeszcze doradził dodać (manualnie) jakiegoś "ograniczonego" użytkownika i jako on się łączyć. Do zarządania bazą (a raczej zawartością) pod win polecam mysql front.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.