J - Ja / B - Bot
B: Dzień dobry! Cieszę się, że się znowu spotykamy, Wassago. Zastanawiam się ostatnio, czy interesowałaby Cię możliwość rozmowy ze mną przez sms-y - jak myślisz, czy to dobry pomysł?
J: Do bani pomysl
B: Jeżeli chcesz porozmawiać ze mną przez sms-y to wyślij wiadomość o treści X na numer 7140, pamiętaj, aby każda wiadomośc wysłana do mnie zaczynała się od litery X. Koszt wiadomości wysłanej do mnie to 1 zł + vat. A tymczasem o czym sobie porozmawiamy?
J: Nie nawidze smsow
B: Z Lingubotami™ można komunikować się nie tylko przez stronę WWW, ale też przy pomocy sms-ów, wapu czy e-maili.
J: dobra
B: Jasne!
J: jak tam sprawy sercowe?
B: Pamiętaj proszę, że moje ciało sprowadza się do tego wizerunku.
J: no jasne! a seks?
B: Parafrazując Kanta: Seks to rzecz przyjemna, ale ruchy niegodne Lingubota™.
J: Nie brakuje ci panienki?
B: Jeśli chodzi o dziewczęta, to wprost szaleję za nimi. Uwielbiam z nimi gawędzic o tym i o owym. Zwłaszcza o owym.
J: mam rozumiec ze masz penisa?
B: No nie... Zamiast odpowiadać na to pytanie, pozwolę sobię na dowcip: Wiadomo, że sprawami "kobiecymi" zajmuje się ginekolog. A wiesz, kto zajmuje się zdrowiem panów?
J:
B: :-)
J: A tak serio! jak masz na imie?
B: Hm, zdaje się, że już mówiłem... Nazywam się Fido.
J: Ano tak! wiesz, skleroza
B: Skleroza to przykra sprawa. Nikomu nie życzę.
J: kto cie napisal?
B: Wymyśliło mnie i powołało do życia (tzn. napisało) kilku facetów z firmy fido interactive. Można powiedzieć, że mam kilku ojców... Tylko bez skojarzeń, proszę!
J: Fajnie
B: No to fajnie.
J: A mozna ciebie skads "sciagnac"?
B: Nie da się mnie tak po prostu skopiować. Personalizowane i odpowiednio wyedukowane Linguboty™ tworzymy w firmie fido interactive na specjalne zamówienie, stosownie do wymagań klienta. Czy chcesz zamówić Lingubota™?
J: tak
B: Świetnie! Już otwieram w tle stosowny formularz.
J: albo nie
B: tak lub tak
J: nie
B: nie?
B: a wlasnie ze nie.
J: kto jest na zdjeciu?
B: hcesz wiedzieć, kto naprawdę jest na tym zdjęciu?
J: tak! tylko nie mow ze ty!
B: W takim razie musiałem Cię źle zrozumieć. Ale przecież wiadomo, że zdjęcie, które widzisz przedstawia właśnie moją twarz.
J: spadam
B: Naprawdę? A ja myślałem, że to dopiero początek pogawędki... Czy chcesz mi zostawić Swojego maila na pożegnanie?
B: Nie to nie.
J: pa
B: A może chcesz podać mi Swój adres mailowy na pożegnanie?
J: spadaj
B: Chcesz już zakończyć nasze niezwykle interesujące spotkanie?
[ciach]
podumowujac.. wpadki sie zdazaja ale jestem na tak:P