Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: uwaga na bot'y !!!
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Sir Blade
klikamy tutaj a potem na 'porozmawiaj ze mna'

ciekawa sprawa smile.gif
kwiateek
Pytanie: Jaki masz kolor oczu?
Odpowiedz: Pamiętaj proszę, że moje ciało sprowadza się do tego wizerunku.

ROTFL! biggrin.gif

Ale tak szerze mowic trafnosc odpowiedzi jest zdumiewajaca!
michaloo
Cytat
Ale tak szerze mowic trafnosc odpowiedzi jest zdumiewajaca!

tylko jak sie mnie zapytal czy moze sie zapytac skad o nim wiem napisalem - oczywiscie ze moze sie zapytac a on - dziekuje za ta informacje....
Sir Blade
pytanie : zlizujesz szron z lodowki ?

odpowiedz : No nie, nie będziemy chyba rozmawiali o lodówce... Zadaj mi lepiej jakieś pytanie z innej lodów... beczki!

hehe
Puciek
a co wy na to żeby coś takiego napisać dla php.pl ?
Sir Blade
Cytat

pytanie : gdzie znajde skrypt xxxxx questionmark.gif? albo co jest zle w 23 linijce questionmark.gif?

odpowiedz : jestes glupek. RTFM smile.gif HEHEHEHE smile.gif

taka mam koncepcje winksmiley.jpg
KaMeLeOn
Cytat
odpowiedz : jestes glupek. RTFM smile.gif HEHEHEHE smile.gif
laugh.gif
kurtz
Cytat

1) fido stoi juz jakis czas ;)
2) php.pl ? hmm spytajcie leafnode'a o jego yummiego
3) tego typu boty mozna okresla sie poprzez ALICE ;)

chodzi o stworzenie mechanizmu ktory bedzie staral sie w miare mozliwoscie odpowiadac na pytania - sa takie dostepne rowniez w php ;)

pozdrawiam
Puciek
a gdzie sa tkie dostępne również w php ?
Nalfein][WR
Cytat
a gdzie sa tkie dostępne również w php ?

dorzucam się do tego pytania smile.gif Jeszcze nie widziałem takiego mechanizmu w php, a tych "innych", bazujących często na sieciach neuronowych jakoś nie potrafię ugryźć winksmiley.jpg
Jabol
no wlasnie, ja tez jestem ciekawy. Bardzo fajnie byloby taki kod przeanalizowac[/code]
[/list]
Puciek
on nam ścieme pociska i tyle
DeyV
Seth posiada takowy jeden, oczywiście po angielsku, kiedyś sie tym bawiliśmy. Jeśli się pojawi - jego spytajcie, skąt ten skrypt wziął.
Vdeth
Mój tekst -> Ale prosciuch z Ciebie biggrin.gif .
Odpowiedz -> No tak, nie wszystko jest takie proste i łatwe. laugh.gif

He, miałem kiedyś coś takiego, tylko w Delphi było napisane, i zdecydowanie inteligentniejsze od pana Fido tongue.gif
lisu
to tez jest sposob.
spenalzo
Naprawdę jestem pod wrażeniem... ale raczej ogromu pracy osób które wpisywałyh polskie teksty.

PS. Komputery (boty) nie są inteligentne? Sam już nie wiem...

Cytat
B - bot, J - ja

B: Jak masz na imię?
J: Jędrek
B: Nie znam takiego imienia, czy to twoja ksywka?
J: Ale debil
B: Jeśli Ci to pomoże, to proszę, ulżyj sobie...
J: Ale masz tępy ryj
B: Mój wygląd to moja sprawa.
J: Mądry to Ty nie jesteś
B: Oho, widzę zmysł krytyczny...
J: A świstak siedzi i zawija w te sreberka
B: Ależ tak!
J: Masz downa?
B: Momencik. Czy możesz zadać to pytanie jeszcze raz, w nieco inny sposób? Czegoś tu nie rozumiem.
J: Jesteś głupi?
B: Wcale nie! Po prostu jeszcze niektórych rzeczy nie wiem ale to nie jest powód, żeby mnie tak wyzywać.
J: Czyli jesteś jednak debilem?
B: Ot, kulturalny naród...
J: Idź do psychiatry
B: Nie rozumiem. Czy to coś ważnego?
J: ehhh
B: Cóż to za westchnienia?
J: Jakbyś miał takiego syna też byś wzdychał...
B: Niestety, nie jestem zdolny do rozrodu. W przeciwieństwie do moich autorów - ci to są dopiero płodni!
J: Czy lubisz seks?
B: Nie, bo od wstrząsów wypada mi procesor, a poza tym mógłbym sobie zepsuć twardziela.
J: Twardziela? Chyba małego miękkiego
B: Hm... Wiem, że o coś pytasz, ale nie mogę zrozumieć, o co Ci chodziło. Czy możesz to powtórzyć jakoś inaczej?
J: microsoft
B: Gdyby nie to, że Linguboty™ się nie denerwują, powiedziałbym, że szkoda nerwów na rozmowę o Microsofcie.
(...)
J: Lodziarz!
B: Lodziarz? Czy to ładne miejsce?
wassago
no nie 8O jastem pod wielkim wrazeniem / prawie
Cytat
J - Ja / B - Bot

B: Dzień dobry! Cieszę się, że się znowu spotykamy, Wassago. Zastanawiam się ostatnio, czy interesowałaby Cię możliwość rozmowy ze mną przez sms-y - jak myślisz, czy to dobry pomysł?
J: Do bani pomysl
B: Jeżeli chcesz porozmawiać ze mną przez sms-y to wyślij wiadomość o treści X na numer 7140, pamiętaj, aby każda wiadomośc wysłana do mnie zaczynała się od litery X. Koszt wiadomości wysłanej do mnie to 1 zł + vat. A tymczasem o czym sobie porozmawiamy?
J: Nie nawidze smsow
B: Z Lingubotami™ można komunikować się nie tylko przez stronę WWW, ale też przy pomocy sms-ów, wapu czy e-maili.
J: dobra
B: Jasne!
J: jak tam sprawy sercowe?
B: Pamiętaj proszę, że moje ciało sprowadza się do tego wizerunku.
J: no jasne! a seks?
B: Parafrazując Kanta: Seks to rzecz przyjemna, ale ruchy niegodne Lingubota™.
J: Nie brakuje ci panienki?
B: Jeśli chodzi o dziewczęta, to wprost szaleję za nimi. Uwielbiam z nimi gawędzic o tym i o owym. Zwłaszcza o owym.
J: mam rozumiec ze masz penisa?
B: No nie... Zamiast odpowiadać na to pytanie, pozwolę sobię na dowcip: Wiadomo, że sprawami "kobiecymi" zajmuje się ginekolog. A wiesz, kto zajmuje się zdrowiem panów?
J: smile.gif
B: :-)
J: A tak serio! jak masz na imie?
B: Hm, zdaje się, że już mówiłem... Nazywam się Fido.
J: Ano tak! wiesz, skleroza
B: Skleroza to przykra sprawa. Nikomu nie życzę.
J: kto cie napisal?
B: Wymyśliło mnie i powołało do życia (tzn. napisało) kilku facetów z firmy fido interactive. Można powiedzieć, że mam kilku ojców... Tylko bez skojarzeń, proszę!
J: Fajnie
B: No to fajnie.
J: A mozna ciebie skads "sciagnac"?
B: Nie da się mnie tak po prostu skopiować. Personalizowane i odpowiednio wyedukowane Linguboty™ tworzymy w firmie fido interactive na specjalne zamówienie, stosownie do wymagań klienta. Czy chcesz zamówić Lingubota™?
J: tak
B: Świetnie! Już otwieram w tle stosowny formularz.
J: albo nie
B: tak lub tak
J: nie
B: nie?
B: a wlasnie ze nie.
J: kto jest na zdjeciu?
B: hcesz wiedzieć, kto naprawdę jest na tym zdjęciu?
J: tak! tylko nie mow ze ty!
B: W takim razie musiałem Cię źle zrozumieć. Ale przecież wiadomo, że zdjęcie, które widzisz przedstawia właśnie moją twarz.
J: spadam
B: Naprawdę? A ja myślałem, że to dopiero początek pogawędki... Czy chcesz mi zostawić Swojego maila na pożegnanie?
B: Nie to nie.
J: pa
B: A może chcesz podać mi Swój adres mailowy na pożegnanie?
J: spadaj
B: Chcesz już zakończyć nasze niezwykle interesujące spotkanie?
[ciach]

podumowujac.. wpadki sie zdazaja ale jestem na tak:P
Jabol
spamerzy jedni...
scanner
Zmoderować, hehe smile.gif))
wassago
napisac takiego bota na potrzeby php.pl to wg mnie bardzo dobry pomysl.. mozna by go "nauczyc" wszystkiego co jest w faq moze nawet w manualu... nikt takiego czegos jeszcze nie zrobil wiec moze my?? :wink: co myslicie o tym??
Puciek
jak wcześneij żuciłem tym pomysłem tak potdtrzymam zdanie na TAK
Fo
wg. mnie napisanie takiego bota na potrzeby forum... to zajefajny pomysl... nauczyc go wszystkiego co jest w manualu (@wassago) mysle ze ten pomysl jest dobry i ze by wypalil... zadajesz pytanie botowi o np. co to jest stistr ... a on ladnie podaje wszystko na tacy... mhm ale zaraz odtego jest chyba wyszukiwarka... niom ale pomysl i tak jest dobry wiec mysle ze mozna by bylo takiego bocika napisac.... 8)
Seth
http://sourceforge.net/projects/programe/
Angielska wersja bota, o ktorej wspominal DeyV.
wassago
Cytat
http://sourceforge.net/projects/programe/
Angielska wersja bota, o ktorej wspominal DeyV.

jak tego gnojka sie uruchamia?? bo nie czaje bazy... tam same pliki xml sa i zadnego parsera :?

UPDATE: ale ze mnie mozg:P
Seth
Sciagasz ProgramE potem np Alice AIML 2.0 i wrzucasz pliki Alice do folderu gdzie masz juz inne tgo typu pliki z ProgramE. Potem tworzysz baze danych dla programu (wszystko opisane jest w instrukcji), zmieniasz odpowiedni plik php, a potem odpalas install.php - instalacja zajela umnie 30 minut (mam dosc dobry sprzet tongue.gif - na innych bedzie dluzej), wiec radze uzbroic sie w cierpliwosc.
wassago
@seth jakiego masz cpu... zebym nie dostal zalamki czekajac na instalacje... ja mam amd500 / 190 MB ram i kolorowy monitor laugh.gif aaevil.gif ... w sumie troche zle ze oparty na mySQL :/ :?
Sir Blade
Cytat
i kolorowy monitor laugh.gif aaevil.gif ...

ja robie jeszcze na herkulesie smile.gif
wassago
dobra zainstalowalem Bota: Program E

:arrow: na moim kompie (cfg/wyzej) instalowal sie ok 36 minut (safemode = off)
:arrow: bot zajmuje ok 16 MB w bazie danych...
:arrow: 498.000 rekordow w bazie
:arrow: procedura instalacji jest bardzo prosta

ogolnie bot mniej inteligentny od tego na fido.pl - ale posmiac sie mozna gdy zaczynamy duskusje o microsyfie i Bilu Gejtsie :wink:
nevermind
Z tym bootem php, to dobry pomysl smile.gif.... jestem za... moge nawet pomoc smile.gif
Puciek
Zacząłem już tego bota pisać a nawet wszystko byo ładnie ale... Błąd jest taki chory że reaguje tylko wtedy jeżeli znajdzie litere s... Reszte poprostu olewa... HELP !
kulaczek
zapytajcie kolege czy chce w morde?

Odpowiedz zaskakująca..
tongue.gif laugh.gif
Seth
Skad mozna sciagnac bota mowiacego i rozumiejacego polski ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.