Witajcie,
Teraz takie zagadnienie teoretyczno praktyczne. Otóż sytuacja wyglada następująco. Mam domenę, nazwijmy ją "domena" i posiada ona kilka subdomen, jedną z tych subdomen jest subdomena "profil". I teraz taka bajeczka:
Ogólnie to chcę zrobić tak jak ma onet.
Chce zrobić, że gdy zaloguję się na domenie "profil.domena" to informacje o tym zalogowaniu będą dostępne także na innych subdomenach - w tym forum itp...
Jakto zrobić? Jakie macie pomysły?
Zauważyłem, że jeśli ustawię ciasteczko dla domeny głównej to jest ono potem dostępne w subdomenach. Ale...
No właśnie jak to zrobić by wszystko działało bezproblemowo ?
W końcu onet to jakoś musi robić, że jak się zaloguję do poczty to i tak jestem gdzieindziej zalogowany.
Jeśli mozecie to podsuńcie jakieś logiczne pomysły. A może ktoś z Was już takie coś wykonał?
Mój pomysł polega na tym by w COOKIES przechowywać pewien identyfikator (coś jakby sesyjny tylko, że dostępny pomiędzy subdomenami). Jak teraz zrobić by ten identyfikator przechodził pomiędzy subdomenami (oczywiście w ciasteczku - bo jak w adresie zrobić to wiem).
Proszę nie traktować tego jako głupie pytanie bo jednak przegladarki różnie traktują ciasteczka i już sam nie mam pomysłu jak to dobrze rozwiązać.
Z góry dzięki za pomysły, propozycje
Pozdr.
Łukasz