Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: odpalenie skryptu co okreslony czas
Forum PHP.pl > Forum > PHP
klaster
Witam chciałbym zrobić cos na styl Signature to the eXtreme tylko jak na razie działające tylko na lokalnym hoście i teraz mam pytanie, czy istnieje możliwość by dany skrypt sam odpalił się co ileś minut na serwerze czy może trzeba użyć do tego innego języka skryptowego??

Odrazu mowie ze nie szukalem bo nie wiem pod jakim haslem to wyszukac.
Wiem ze istnieje takie cos jak exec czy system ale nie jesteem pewien czy to jest to
shpyo
HINT: cron!

--edycja--
@mike_mech - byłem blisko tongue.gif
mike
Cytat(shpyo @ 2005-11-09 18:30:12)
HINT: corn!

Oj Piotruś, Piotruś ... winksmiley.jpg
cron a nie corn tongue.gif

P.S
Temat poruszany bardzo wiele razy, szukaj pod tym własnie słowem kluczowym.
klaster
dobra bedee szukal zaraz bo od 2 dni nie potrafilo mi sie otworzyc forum, ale jak juz pisze to sie jeszcze spytam. Corn jak corn tylko czy trzeba bedzie napisac skrypt w perlu czy pythonie??
i moze jeszcze jedno corn w linuxie napewno to zrobi ale czy w widndzie da sie tez tak odpalic czy raczej mozna zapomniec wiem ze mozna by zastosowac VBS i jego wykorzystac tylko nie wiem czy dobrze mysle ?
strife
Przecież mike_mech Ci to ładnie napisał jak się poprawnie pisze. Cron odpala co jakiś czas skrypt, poczytaj poszukaj...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.