Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: znikajaca sesja ...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
invx
tworze sesje
  1. <?php
  2.  
  3. $_SESSION[$id_sondy] = "1";
  4.  
  5. ?>

gdzie $id_sondy ma wartosc 2, na tej samej wyswietlam zawartosc sesjii, jest 1, przechodze do inej strony chce wyswietlic ta sama sesje ... i g***, nie ma sesji o nazwie 2,
natomiast, tworze sesje tak:
  1. <?php
  2.  
  3. $_SESSION[aaa] = "1";
  4.  
  5. ?>

czyli zamiast 2 daje literowa nazwe, to sesja jest poprawnie wyswietlana zarowno na biezacej stronie jak i po przejsci na inne.
tiraeth
jakie elementy wyświetla w pierwszym przypadku print_r()
invx
w pierwszym przypadku

print_r($_SESSION[2]);

wyswietla tylko 1

tak ze tablica to nie jest winksmiley.jpg
tiraeth
print_r($_SESSION)

poza tym jeżeli Twój kod wyświetla 1 oznacza to, że element w tablicy istnieje...
invx
Array ( [2] => 1 )
tiraeth
Więc identyfikator sesji jest przesyłany, wina leży po stronie Twojego skryptu...
invx
ze indent sesji jest przesylany to tez wiem winksmiley.jpg

na sasiednim forum dowiedzialem sie ze nazwa sesji nie moze przyjmowac wartosci numerycznych i poradzono mi tak
  1. <?php
  2.  
  3. $_SESSION['sonda'][$id_sondy] = 1; 
  4. ?>

tak tez zrobilem i dziala biggrin.gif
NuLL
Cytat
na sasiednim forum dowiedzialem sie ze nazwa sesji nie moze przyjmowac wartosci numerycznych i poradzono mi tak

Gdzie Ci to powiedziano ?
crash
To jest dość oczywiste. Skoro przy register_globals włączonych zmienna $cos będzie zapisana do tablicy sesyjnej pod indeksem 'cos' to nie da się zapisać indeksu zaczynającego się od cyfry bo na takie nazwy zmiennych nie pozwala php... Hmm chyba tylko teraz (jestem dość nietrzeźwy) jest to dla mnie jasne smile.gif
invx
@null - na forum ktore dosc dobrze znasz tongue.gif

webhelp.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.