chmolu
29.12.2005, 13:32:18
Mój nowy serwis stoi na mysql 4.1. Mam problem, z którym od wczoraj nie potrafię sobie dać rady. Otóż nie wiem dlaczego tabela użytkowników bez wyraźnego powodu się krzaczy. Metoda porównywania napisów jest ustawiona na utf-8 polish_ci, czy coś takiego. W innych tabelach wszystko działa jak powinno (na takich samych ustawieniach metody porównywania napisów).
Poprawiam dane, ale po pewnym czasie znowu się krzaczą (w całej tabeli). Czy ktoś spotkał się z takim dziwactwem? Czym to może być spowodowane?
SongoQ
29.12.2005, 14:00:28
Cytat
Czym to może być spowodowane?
Pewnie rozne kodowania. Moze zrzut bazy i przywracanie nie w tym kodowaniu co jest ustawione?
chmolu
29.12.2005, 14:21:49
Wszystko jest ustawione jak należy. Kodowanie strony jest w utf, baza też. Dziwne jest to, że krzaki nie powstają od razu - np. przy edycji profilu, tylko po jakimś czasie (nie wiem z jakiej przyczyny). To chyba też świadczy o tym, że w bazie kodowanie jest chyba dobrze ustawione.
Zmieniłem typ tabeli z InnoDB na MyIsam. Zobaczymy, czy będzie to miało jakiś wpływ.
Sh4dow
29.12.2005, 14:25:51
musisz "Wyczaic" co powoduje to, i czy wszystkie nagle czy pojedynczo. Jesli jednoczesnie to szukaj zapytan ktore aktualizuja calosc. jesli pojedynczo to klikaj i sprawdzaj.
Zmiana silnika nie powinna miec znaczenia, bylo by to dziwne
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.