Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jaka macie temperatura procesora
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
acztery
jaka macie temperatura procka

1) przy uruchomieniu
2) pare min po uruchomieniu
crash
1. Niecałe 40 stopni
2. Zależy ile tych minut, teraz mam 52 na procku (68 na gnieździe, 32 na płycie)
GrayHat
nie wiem jak przy uruchomieniu ale teraz mam 34.5 (P4 3.2GHz)
acztery
a jakim progran to sprawdzacie ? ja mam ok 40 na P4 3.0
sf
CPU: Intel® Celeron® M processor 1.40GHz (1400.18-MHz 686-class CPU)
temperatura: 47-53`C
program: gkrellm
sztosz
28 - 25 przy starcie
~55 przy normalnej pracy

AMD AthalonXP+ 2500@2500 na AsRocku, bez pasty termoprzewodzacej i z wiatraczkiem z BOX'a. Sprawdzane w BIOS'ie.
AxZx
a ja mam Athlon 1700+ @ 1800MHz
temp przy normalnej pracy (apache, mysql, i inne 32 procesy;) mam okolo 40 stopni
trucksweb
na laptopie fujitsusiemens celeron 2,4 ,256 ramu, 64 grafy mam:
na plycie: 46
na procku: 50 st. C

na zasilaniu pradem przemiennym

//
to jest po ok. 6 godzinach pracy
GrayHat
Cytat(acztery @ 2006-01-02 22:04:42)
a jakim progran to sprawdzacie ? ja mam ok 40 na P4 3.0

mi wyswietla na panelu aerogate 2

ale nie polecam tegoz syfu jak zaczniecie grac w gry 3d mocno grzejace na grafike to panel zaczyna piszczec i co chwile trzeba wciskac galke....
orson
witam ...

jak uruchamiam kompa (sprawdzanie w biosie zaraz po włączeniu winksmiley.jpg ) to mam pokojową 20-22 C ... po załadowaniu systemu około 30 ... potem już się tak trzyma bo mam cool'n'quiet więc jak nic nie robie to spada do 1ghz i się nie grzeje ( jak był nowy - czytaj: jak wiatrak i radiator były czyste) to zdażało się że się zatrzymywał wiatrak ...

pozdrawiam
yavaho
Duron 1,2@1,4 (1,9V) w porywach potrafi pobierac 90W!

Przy normalnej pracy stała temperatura to 35-38 stopni. Maksymalna to 50 stopni.
Z tym ze w obudowie jest dodatkowe chłodzenie i kazdy wentylator ma regulator obrotów (czujniki znajdują sie w radiatorze około 2-3 mm nad rdzeniem procka). Duze wentylatory 90mm o niskich obrotach - około 1400obr/min (max to 2400 obr/min) a więc mam ciszę. A ponizej 35 stopni to nawet się wylaczaja wentylatory włącznie z tym na procesorze.

Dobre chlodzenie obudowy to jakies 5 stopni mniej na procku. CPUidle (gdy procek nie jest obciazony) to jakies 10 mniej.
Bez regulatorow obrotow (przy max obrotach na wiatrakach) procka moge schlodzic to temp ktora bedzie 5 stopni wyzsza niz temp otoczemia.

Byl tez taki okres kiedy mialem zalozony moduł peltiera - moze to byc smieszne, ale zrezygnowałem z niego ze wzgledu na halas smile.gif poniewaz wentylatory zmuszone były wtedy odprowadzic o wiele wiecej ciepła.
Rafiki
temp max 52 stopnie

AMD Barton 2500+@3200+ ( 11 x 200 ) ( 1,65V @ 1,6V )
mobo asus a7n8x-e deluxe
chlodzenie: thermaltake volcano 12 extream edition ( dobrze chlodzi ale niestety glosny :/ )
acztery
a jak zrobić na procku

Inetl P4 , 3.0 Ghz S 775 coś takiego

Gdy knic nie robie procek pracuje tak jak by 1GZ a nie 3 wtedy procek sie nie nagrzewa.

a i wiecie moze co jest powodem resetu kompa ten=mperatury są dobre.. moze ustawienia biosu
mablo
1. nie wiem bo cały czas chodzi
2. Tak średnio 40-45 na athlonie 1600xp
Hacker
Rafiki mam podobny sprzęt, dobrze c
Ci to chodzi po podkręceniu?? Bo może jak mi się gwarancja skończy...
dr_bonzo
A moje procki: 43 i 68oC, z zamknieta i otwarta obudowa
tylko ktory to ten cieplejszy smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.