Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php w xml
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX > XML
darop
czesc
tak wiem ten temat był już wielokrotnie poruszany, jednak prosze o chwile cierpliwości i pomoc

może na początek rzućcie okiem na tą stronke xml projekt

generalnie chodzi mi o to żeby jak najmniej wchodzić w xml'a(którego uniwersalność widze i doceniam ale nie chce się w niego wgłębiać) i wykorzystać php(w którym jakoś sobie tam radze). Musze na tej stronce zrobić 2 rzeczy:
1)przeliczyć długość filmu z min na godziny
2)jeśli się przyjżeliście każdy film może być reżyserowany przez kilka osób i występować w nim może kilku aktorów, chodzi teraz o to żeby każdej osobie nadać numer porządkowy, który w pliku xml przechowywany nie jest i do niczego nie służy, chodzi tylko o kolejne wyliczenie osób dla danego filmu

chciałbym prośić o podpowiedź jak wstawić fragmencik kodu php do xml'a i to wszystko z php już sobie poradze-tak myśle smile.gif

przewertowałem wczoraj forum, no i doszedłem do wnisoku, że chyba nie umiem czytać, bo podobnych wątków było sporo ale wniosków brak, niestety
Zbłąkany
Musisz tak ustawić serwer www aby pliki *.xml przechodziły przez parser php tongue.gif Oczywiście jest to jedna z kilku metod smile.gif
Fipaj
Kod
AddType application/x-httpd-php .xml
darop
rozumiem że w ten sposób moge skonfigurować serwer żeby robił to co napisał Zbłąkany, czy tak?

a co jeśli nie moge zarządzać serwerem, a nie moge??
Fipaj
Cytat
rozumiem że w ten sposób moge skonfigurować serwer żeby robił to co napisał Zbłąkany, czy tak?

Tak, w ten sposób parser php przeparsuje pliki php

Cytat
a co jeśli nie moge zarządzać serwerem, a nie moge??

Wtedy nie możesz.
Ale zawsze możesz zrobić taki numer:
  1. <?php
  2. eval (file_get_contents ('plik.xml'));
  3. ?>

Nie mam pojęcia, czy zadziała... sprawdź :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.