Rejestracja która dodaje użytkowników, nie patrząc czy dany już istnieje:
<?php $user = $_POST['user']; $pass = $_POST['pass']; $mail = $_POST['mail']; $gg = $_POST['gg']; $avatar = $_POST['avatar']; $sygnature = $_POST['sygnature']; $add_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $query = "INSERT INTO users VALUES('','$user','$pass','$mail','$gg','$avatar','$sygnature','$add_date','$add_date','$add_ip','$add_ip','0')"; } ?>
A próbowałem sprawdzić rekord robiąc tak:
<?php $user = $_POST['user']; $pass = $_POST['pass']; $mail = $_POST['mail']; $gg = $_POST['gg']; $avatar = $_POST['avatar']; $sygnature = $_POST['sygnature']; $add_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $query = "SELECT * FROM users WHERE user='$user'"; if($user == $seq['user']){ } else{ $query2 = "INSERT INTO users VALUES('','$user','$pass','$mail','$gg','$avatar','$sygnature','$add_date','$add_date','$add_ip','$add_ip','0')"; } } } ?>
No ale nie działa... owszem wykrywa użytkownika w tabeli gdy już taki jest (np wpisuje usera ROOT1 i istnieje), ale jak rejestruje jeszcze nieistniejącego (np podaje ROOT2) to mi go nie dodaje... nie wyświetla się żaden komunikat (pusto

Jak sprawdzić, czy użytkownik istnieje w tabeli, aby zarejestrować nowego?
P.S. Acha i jeszcze... jak sprawdzić ile jest urzytkowników w tabeli (funkcja count($do); jakos mi nie sadziałała)

Za reply THX