Witam,
Cytat
mhm najsmieszniejsze jest to ze to mnie jeszcze ktos powienien douczyc zdeczko a sam mam juz zostac niejako nauczycielem...
wpierw okresl w jakim zkaresie macie wspolpracowac - potem sprobuj ustalic, co z tego ma opanowane oraz popros go by szczerze powiedzial jakie ma w wypunktowanych rzeczach slabe i mocne strony. powiedz tez o swoich. zaprponuj od razu model wspolpracy oraz uzgadniania np pracy nad kolejnymi etapami (nawet luzno). Razem mozecie ustalic jak mozecie dopelnic siebie umiejetnosciami oraz czego i jeden, i drugi nauczyc sie powinien.
Cytat
hmm myslalem rowniez zeby przyniesc do roboty pare ksiazek o php no ale nie wiem wziasc je chyba wezme - bo moga przydac sie mnie... ale mlodemu chyba ich przez jakis czas nie udostepnie - niech kombinuje i uczy sie szukac informacji w inecie... :wink:
bez sens.
1) ja osobiscie wole czytac ksiazki - php uczylem sie z dokumentacji, ktora wpierw cala wydrukowalem
2) zamykanie dostepu do informacji wydaje mi sie, ze jest niepowazne - mam dobra ksiazke ale nie dam sie tobie o tym przekonac. na rynku dostepnych jest kilkanascie, jak nie -dzisiat, publikacji nt php - sam uwazam 2-3 za warte uwagi i wydaje mi sie ze sporo zalezy od nas samych, czy dana publikacja nam podpasuje czy nie. Jesli obaj uznacie dana pozycje za warta uwagi zasugerujcie mocodawcom ich zakup. Inaczej konczy sie to tak ze jest kupionych 20 ksiazek, z czego zadna nie jest potrzebna tak na prawde.
Cytat
ja swojej przygody z php nie zaczynalem od ksiazeczki takiej jaka teraz lezy na moim biurku tylko od orania skryptow i zdeczko ale to zdeczko manuala no i ofkoz tutoriale... dostepne w sieci ... a ksiazeczki to pozniej jak wogole przekonalem sie ze mnie to kreci i ze moge w tym cos zrobic i to moze dzialac 8) :)
jesli zalezy Tobie na dobrym wspolpracowniku podsun mu sensowne uwagi a nie zniechecaj ;) manual jest przebogaty, kursow jest od groma ale trzeba jeszcze lubiec czytać na ekranie komputera.. a gwarantuje ze nie wszyscy tak maja.
Pozdrawiam