Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: JS => ASP
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
feel
Jak przekazuje sie wartosci zmiennych z JS do ASP? Chce zeby wyswietlil mi sie komunikat potwierdzenia i robie w tym celu
Kod

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">

i = confirm("Mam to zrobic?");

</SCRIPT>

Jak moge teraz uzyc zmiennej i w ASP? Bo takie cos:
Kod
<%

If i Then

Response.Write "TAK"

Else

Response.Write "NIE"

End If

%>

to niestety wyswietla "NIE" czyli zmiennej nie rozpoznaje. Probowalem wstawiac ten kod ASP wewnatrz znacznikow <SCRIPT> ale tezn nic nie daje.
P.S. Nie chodzi mi o rozwiazanie czysto JS bo zamiast tego REsponse.Write to ja tam chce umiescic elementY ASP wspolpracujace z baza danych.
lol
Cytat
Jak przekazuje sie wartosci zmiennych z JS do ASP?

nie znam prawie asp ale zdaje mi sie ze nie da sie przekazac zmiennych poniewaz jak asp skonczy sie generowac to prace zaczyna js

jak sie myle to mnie poprawcie 8)
feel
jak sie nie da tak jak sobie wymyslilem to moze jakies inne rozwiazanie ktos zaproponuje
DeyV
mam propozycje - zmienić język na php.
W php wszystko jest łatwiejsze, i ... temat w końcu byłby na właściwym forum
feel
nie powiem - bardzo przydatna odpowiedz laugh.gif Tylko ze jest maly problem: firma w ktorej robie praktyke ma pewne standardy i dlatego MUSZE WSZYSTKO ZROBIC W ASP!!!!!
scanner
Forum o ASP - siódme drzwi na lewo. Zapukac trzy razy.
Przesuwam do Hydeparku.
Seth
Musisz to jakos wtslac do klienta. Czyli albo przez GET albo przez POST z formularza.
Przekazywania danych JSem nie bede Ci tlumaczyl.
Natomiast aby odebrac dane przeslane przez GET musisz zrobic tak (dla przykladu zapytanie jest: www.cos.com/jeden/strona.aspx?nic=14 ):

Kod
wart_dla_nic_get = request.querystring("nic")

Dla metody post gdszie przekazujemy w formularzu pole tekstowe o nazwie nic i wartosci 14:

Kod
wart_dla_nic_post = request.form("nic")
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.