Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: baza MySQL nie działa
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Kreton
Zainstalowałem sobie Krasnala zeby pobawić sie php i MySQL. Jednak gdy chce wejść na PHPMyAdmina to serwer pyta sie o hasło, wpisuje standardowe " root i krasnal " i nic, dalej krzyczy o hasło. I teraz nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Czy gdzie musze zmienić hasło questionmark.gif Coś zmienić w jakimś pliku czy coś questionmark.gif
SongoQ
Login i haslo podajesz takie jakie bylo podczas instalacji, no chyba ze cos zmieniles.
Kreton
Zeby nie zakłądać nowego temtau kontynuuję tutaj :

Zainstalowałem Apacha i php ( dzialaja na 100% ), MySQL-a i phpmyadmina.
Chce się zalogować do phpadmina, ale pyta sie o hasło i login, na 100% podaję poprawne, bo zostało ustawione w podczas istalacji czyli login admin, hasło krasnal ( to nie jest dystrybucja krasnal ). Wydaję mi się ze MySQL nie działa. Nie mam sygnalizatora bo podobno od wersji 4.1 tego nie ma ( mam 4.1.14 ).

Teraz gdzie sprawdzic hasło dostępu do bazy MySQL ( zebym miał na 100% pewność ze wpisuję dobrze) i jakie procesy muszą być uruchomione zeby właściwie działała questionmark.gif Jak reczeni uruchomić SQL-a z lini komend tak z katalogu BIN/ questionmark.gif

Prosze o pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.