@NetJaro rozumiem Twoje oburzenie. Gdybym o sprawie wiedzial przed podaniem odpowiedzi, temat bym zamknął. razor mogl sie wysilic i choc zmienic tresc pytania

.
Teraz jednak usuwanie postow jest na nic, gdyż odpowiedzi juz padly i zostaly "wchłonięte" przez autora topicu

. Pozatym nie ma dowodów, iz to pójdzie na konkurs. Może razor pyta z ciekawości. Niekoniecznie musi brać w nim udział.
Co do maila do redakcji. Jesli chcesz wyslij, to ty jestes głównym zainteresowanym/poszkodowanym.
Pytanie nie jest jedynym w konkursie. Pozatym są to takie podstawowe rzeczy, że aż przykro było pytać. Udalo ci sie rozwiązać, masz satysfakcję - dobrze

. razorblade może naje sie wstydu, może nie. Dobrze by było by sie wypowiedzial.
A na przyszŁość: mamy tu taki ładny przycisk
raportuj 
temat zamykam by skonczyc juz dyskusje.
@razorblade jesli masz cos do dodania, wytlumaczenia się, napisz mi PW. temat odblokuje
edit: oto PW od razorblade:
Cytat
Rzeczywiście pytanie pochodzi z konkursu, w którym biorę udział i nie znam sie za bardzo na mysqlu - nie żebym nic nie wiedział, ale takiego zapytania jak w temacie pewnie sam bym nie napisał. cóż, przykro mi, że uraziłem niektórych forumowiczów swoim zachowaniem, jeśli mogę coś obiecać, to to, że nie wyślę podanej mi gotowej odpowiedzi na konkurs. stracę niewiele, bo 2 pkt. na 10 ( w każdym z kolejnych numerów są nowe pytania), ale chcę być uczciwy wobec innych. jeśli można, niech ta pw znajdzie się w temacie:) daję SŁOWO, że nikogo nie oszukam i nie wyślę tej odpowiedzi:]
pozdrawiam
razorblade