Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co do hostingow
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
adrian-mon
Empiryzm? Hosting zadarmo www.freewebdot.pl.

:roll2:
GrayHat
czemu nie??
w obecnych czasach duzy procent pozyskuje sie z reklamy a wiec wlasciciel napewno bedzie dokladal reklamy do tresci
druga opcja: ktos placi duze podatki to moze puscic taki hosting w koszty i np zamiast 25% (nie wiem czy teraz taka jest druga stawka) placi 19% i ma czysty zysk smile.gif
trzecia opcja: ktos kupil se resselera i sie bawi smile.gif
fiszol
u nich trzeba wykupić domenę smile.gif
sztosz
Jakaś lipa z tym hostingiem sad.gif Nie można podpiąc domen "krajowych" poza .pl i .de, a jakiejś domyślnej domeny dla konta nie ma sad.gif I nie podepne swojej *.be, ani nawet *.art.pl sad.gif

Ale już nasmarowałem do admina smile.gif
fiszol
@sztosz nie licz na odpowiedź, na tym to właśnie polega - nie biorą pieniędzy za hosting więc zmuszają do zakupu domeny smile.gif

ps. skąd masz pl langa do vB ?smile.gif
sztosz
A jednak nie jest tak źle smile.gif

Cytat
Hello,

yes, .be, .fr ... domain names are also supported. Just write us the list of domain names and we will add them to our system.

Best regards
FREEWEBDOT.com technical support

@fiszol: Jak to skąd? Słownik, paluszki na klawiaturce i... się przetłumaczyło smile.gif Ale to nie ja mam, tylko forum ma smile.gif
fiszol
jak tak to fajnie, bo też mam *.be domenę ;p
sztosz
Pewnie też jak ja, na rok za darmo tongue.gif
fiszol
i jak? przypiąłeś tą domenkę?
Chewolf
Cytat(fiszol @ 2006-01-03 07:48:18)
@sztosz nie licz na odpowiedź, na tym to właśnie polega - nie biorą pieniędzy za hosting więc zmuszają do zakupu domeny smile.gif

Bez problemu można się dogadać z adminem, choć czasem to może troche potrawać bo musi odpowiedzieć na pytania innych użytkowników - często glupie. Ja osobiście prosilem żeby dodal domene .be i inne ;-) i stało się.
Hosting jest bezpłatny w dodatku dostajesz koło 3gb przestrzeni, duży transfer, wybór linuxa albo windows (asp... ), coś w rodzaju crona, organizacja tym wszystkim przez elegancki panel, serwery w europie z niskimi pingami! Niektóre płatne hostingi obok tego wypadają tragicznie.
Jak wcześniej wspomniano trzeba mieć własną domenę ale co najważniejsze nie musi być kupiona u freewebdot, więc według mnie jest to niczym uciążliwym (byćmoże ludzie bedą zakładać mniej bezsensownych kont), tym bardziej że domeny .be są teraz bezpłatne a .info kosztuje tylko koło ~ 6pln :-)
pozdrawiam
mając nadzieje że to nie żaden hosting widmo
fiszol
Ja właśnie się tym bawie, przypiąłem sobie fiszol.be , wrzuciłem index.php z phpinfo ale po odwołaniu do http://fiszol.be widze stronę startową apache, przy odwołaniach do index.php, index.html czy html i innych plików łapie 404 tongue.gif
Chewolf
Cytat(fiszol @ 2006-01-21 17:50:51)
Ja właśnie się tym bawie, przypiąłem sobie fiszol.be , wrzuciłem index.php z phpinfo ale po odwołaniu do http://fiszol.be widze stronę startową apache, przy odwołaniach do index.php, index.html czy html i innych plików łapie 404 tongue.gif

Zapewne poplątałeś coś z dnsami, btw. gdzie rejestrowałeś swoją domenę?
strife
Witam,

Jak narazie bardzo fajny hosting! Nie miałem problemu z podpięciem domeny, wszystko śmiga, aż miło. http://www.unlike.be/phpinfo.php

btw. wiecie może jak dodać subdomenę? blink.gif

Pozdrawiam!
Chewolf
Cytat(strife @ 2006-01-21 18:17:30)
btw. wiecie może jak dodać subdomenę?  blink.gif

To ustawia się w ustawieniach domeny ale u dostawcy domeny, tak mi się wydaje.
strife
Cytat(Chewolf @ 2006-01-21 19:06:40)
Cytat(strife @ 2006-01-21 18:17:30)
btw. wiecie może jak dodać subdomenę?  blink.gif

To ustawia się w ustawieniach domeny, tak m się wydaje.

No właśnie nie wiem, u siebie w płatnym hostingu dodaje w cPanel'u. Mam domenę w eurodns.com tongue.gif a tam czegoś takiego nie widzę no i chyba nie zobaczę, bo sądzę że powinno się to odbywać tak jak miałem dotychczas. No bo w końcu z panelu administrowania domeną ustawiasz tylko dns na który ma być skierowana.

Zastanawia mnie jeszcze, że przy adresie test.unlike.be, dupa.unlike.be albo chuck-norris.unlike.be wyświetla się Forbiden zamiast Not Found ( u mnie takie katalogi nie istnieją ).

Jak ktoś coś będzie wiedział więcej niech pisze :]

Pozdrawiam!
fiszol
już wszystko w porządku, chyba wystarczyło poczekać smile.gif

@strife - nie można chyba, na forum freewebdot stoi temat o subdomenach pozostawiony bez odpowiedzi admina.
Celownik
Witam exclamation.gif!
Nie orientujecie się czasami czy da rade bazy danych SQ 2005 założyć bo jakoś nie widziałem takiej opcji.
Moze orientuje się ktoś czy da rade zewnętrznym oprogramowaniem obsługiwać bazy danych? Próbowałem połączyć zię z bazą SQL 2000 i nie za bardzo mogłem. Moze to się gdzieś włącza. Wiecie tworzenie tabelei i całego membership ręcznie może zabić biggrin.gif.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Puciek
Widze ze znowu wracaja tematy z hostingami darmowymi na tapete, postanowilem sam w tym temacie pogooglowac i znalazlem jeden ciekawy serwis, konta sponsorowane.
http://60free.ovh.org/
Mysle ze to rozwiaze wszystkie problemy hostingowe.

połączyłem Twój temat z tym, następnym razem dostaniesz ostrzeżenie /tiraeth/
strife
Może lepiej by było dopisać do tego tematu niż tworzyć nowy? http://forum.php.pl/index.php?showtopic=39563 Ja narazie testuje freewebdot.pl - narazie bez zastrzeżeń, jeśli chodzi o uptime :]
Radarek
Cytat(strife @ 2006-01-31 20:57:23)
Może lepiej by było dopisać do tego tematu niż tworzyć nowy? http://forum.php.pl/index.php?showtopic=39563 Ja narazie testuje freewebdot.pl - narazie bez zastrzeżeń, jeśli chodzi o uptime :]

Widze, ze przy rejestracji trzeba podac dane dotyczace zamieszkania itp. Po co im to? Pytam, bo ogolnie nie lubie podawania swoich danych. A jak mi jeszcze jakis rachunek przyjdzie?smile.gif
spenalzo
W dzisiejszych czasach dane osobowe są często bardziej cenne niż takie konto www tongue.gif
Radarek
No wlasnie dlatego nie zalozylem konta tongue.gif. W sumie podejrzane troche to :-).
spenalzo
Ja powiem tak:
od 2 lat mam wykupiony serwer na www.lh.pl (basic) - płace niemało bo 180 zł (punkt widzenia zależy od punktu siedzenia tongue.gif) a na serwerze leży praktycznie tylko forum (sporawe) + moje pliki.
jestem bardzo zadowolony z tego serwera, wszystko chodzi naprawde nieźle, z adminem bez problemu można się skontaktować, awarie zdarzają sie naprawde rzadko (o ile w ogóle sie zdarzają tongue.gif).

I mimo, że mam tam praktycznie tylko forum, nie przeniósłbym się na serwer za który miałbym płacić 50 zł na rok rolleyes.gif
fiszol
Cytat(Chewolf @ 1.11.2006, 17:10:31 ) *
no się skończyło:P

Szkoda tylko że za chiny nie mogę się dostać do phpmyadmina i wyeksportować baz ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.