Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Na czym zrobić Galerię
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
willma
Z góry przepraszam za niefachowość. Jestem kompletnie początkująca w tej materii.
Poterzebuje uruchomić cos w rodzaju galerii, tzn. jakby tematyczne albumy. Z tym że pod każdym rysunkiem (zdjęciem) albumu musi być nie tylko informacja z iloscia pobrań, ocenami, komentarzami, ale co najważniejsze - muszą istnieć możliwości pobrania pliku z różnymi rozszerzeniami (podam tylko przykładowo - np. tatry.exe, tatr.zip i tatry.rar).
Zależy mi również na jakości miniatur ponieważ po zainstalowaniu pewnego php okazało się, że miniaturki tworzy on bardzo niecztelne, bardzo zlej jakość. Wolałabym więć albo żeby dobrze to robił, albo żebym wrzucała to sama ręcznie, odpowiednio pomniejszone. Ni zalezy mi na uploadze poprzez strone, ponieważ tylko ja będe na te stronę ładowała grafike i pliki z nimi powiązane.

Przejrzałam różne rzeczy w necie...czasami naprawde fajne, bajeranckie, które by mi pasowały. Niestety, albo nie mają w ogole możliwości dodania plików do pobrania, albo max. 1 link. A ja potrzebuje 3.
Aha, i nie moze to być odsylka do np. dzialu dwonload. Rozszerzenia plików, przyciski czy linki musza być widoczne tuż pod zdjęciem.

Czy ktoś może mi coś poradzić questionmark.gifquestionmark.gif
kszychu
Czegoś takiego raczej nie znajdziesz i będziesz musiała napisać/przerobić sama/ktoś na zlecenie.
Dlaczego się nie da? Ano dlatego, że nie znam skryptu, który robiłby windowsowe samorozpakowujące się archiwa .exe lub archiwa .rar. Musisz to sama utworzyć i dopiero wrzucić na serwer, a do wyświetlania tegoż potrzebny jest prosty, ale specjalnie napisany/przerobiony skrypt.
willma
Dziękuje za odpowiedź, choć jest dla mnie smutna. Z tym pakowaniem plików nie ma problemu. I tak je robie, więc wrzucenie ich na serwera nie stanowi żadnej trudności. Natomiast absolutnie nie mam możliwości ani samodzielnego przerobienia skryptu (bo sie na tym kompletnie nie znam sadsmiley02.gif ) ani zlecenia komuś (brak kasy). Stronka miała byc udostepnieniem realizacji moich hobby. I niestety wygląda na to, że moje checi zejdą z tego świata śmiercia naturalną z w/w powodów. sadsmiley02.gif
trucksweb
4images cos podobnego oferuje, wystarczy potem tylkoz mienic lekko kod- czy dac to na zlecenie i masz to co chcialas tongue.gif
willma
No faktycznie jest to prawie to co chcialam. Tym bardziej ze bez problemu mozna znalezc spolszczenie. Dziekuje. smile.gif Gorzej z ta zmiana kodu albo zleceniem. jak pisalma jestem kompletny newbie z php, a i kasa krucho. sadsmiley02.gif No chyab , ze znajdzie sie jakas dobra duszyczka - zamilowany hobbysta , ktory mnie wspomoze smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.